Osmangazi Köprüsü Açılınca Feribot Boş Kaldı - Son Dakika
Güncel

Osmangazi Köprüsü Açılınca Feribot Boş Kaldı

Osmangazi Köprüsü Açılınca Feribot Boş Kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın dün açılışını yaptığı Osmangazi Köprüsü’nün bayram boyunca ücretsiz olması, Eskihisar-Topçular arası sefer yapan feribotlara rağbeti azalttı.

01.07.2016 17:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın dün açılışını yaptığı Osmangazi Köprüsü'nün bayram boyunca ücretsiz olması, Eskihisar-Topçular arası sefer yapan feribotlara rağbeti azalttı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Eskihisar-Topçular feribotuna ilgi Osmangazi Köprüsünün açılması ile birlikte bayram öncesinde vatandaşlar tarafından az oldu. Dün gece 00.00'dan itibaren araç trafiğine açılan ve 11 Temmuz'a kadar vatandaşların ücretsiz kullanacağı Osmangazi Köprüsü'nün açılması ile birlikte vatandaşlar köprüde yoğunluk oluştururken, Eskihisar-Topçular arası sefer yapan feribot boş kaldı. Daha önce bayram tatili öncesi uzun araç kuyruklarının oluştuğu Eskihisar feribotu bu bayram öncesi en sakin günlerinden birini yaşadı.

"Terör olaylarından dolayı korktuğumuz için feribotu tercih ettik"

Osmangazi Köprüsü'nü terör olayları nedeniyle tercih etmediklerini dile getiren Küçük çifti, "Daha nostaljik olduğu için feribotu tercih ettik. Dönüşte de Osmangazi Köprüsü'nden geçeceğiz. Terör olaylarından korkuyorum. Orası ilk defa açıldı o yüzden güvenim yok. Açıkçası korkuyorum. İzmir'e gidiyoruz" dedi.

"Köprünün açıldığından haberimiz yoktu"

Osmangazi Köprüsü'nün açıldığından haberlerinin olmadığını belirten bir sürücü ise "Tahmin ettik burası boş dedik. Diğer taraf doludur onun için. Köprünün açıldığından haberimiz yoktu. Gazetede okudum 100 küsür lirayı buluyordu. Bilgimiz yoktu. Bir daha ki sefere oradan geçeriz" şeklinde konuştu.

"Bayramdan sonra burası yine hareketlenir"

18 yıldır Eskihisar-Topçular feribot iskelesinde simitçilik yapan Zeki Bulduk, "Herkes oradan geçiyor. Bayramdan sonra burası eski kıvamına döner. Orası 90 TL, burası 60'sa burası otomatik iner 50'ye, millet yine buradan geçer. Çünkü millet otobanı tercih ediyor köprüyü değil. 30 milyon kara geçecek. Çok acelesi varsa oradan geçer. Yapandan da Allah razı olsun. Sıcakta beklemeyecek. Bizim de ekmeğimize dokundu ama olsun. Milletin işi görülsün. Ama dediğim gibi bayramdan sonra burası yine hareketlenir" ifadelerini kullandı

Dün gece resmi olarak trafiğe açılan Osmangazi Köprüsü'nün Bayram bıyunca ücretsiz olması nedeniyle Topçular-Eskihisar feribotu boş kaldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmangazi Köprüsü Açılınca Feribot Boş Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement