Osmaniye Tabip Odası: Her Ay 1000'e Yakın Sağlık Çalışanı Şiddete Maruz Kalıyor - Son Dakika
Güncel

Osmaniye Tabip Odası: Her Ay 1000'e Yakın Sağlık Çalışanı Şiddete Maruz Kalıyor

Osmaniye Tabip Odası: Her Ay 1000\'e Yakın Sağlık Çalışanı Şiddete Maruz Kalıyor

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Macide Bengü Başlamışlı İmadoğlu, Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik her ay bine yakın saldırı olduğunu söyledi.

17.04.2016 15:31

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Macide Bengü Başlamışlı İmadoğlu, Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik her ay bine yakın saldırı olduğunu söyledi.

İmadoğlu, 4 yıl önce bugün Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'te çalıştığı hastanede bir hasta yakının bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlatırken Sağlık Bakanlığı '113 Beyaz Kod' kayıtlarına göre Türkiye'de 2012-15 yıllarında 31 bin 767 sağlık çalışanının şiddete uğradığını söyledi. İmadoğlu, "Saldırıya uğrayanların 18 bini hekim, 13 bini ise diğer sağlık çalışanlarıdır. Saldırıların 3'te 1'i fiziki saldırıdır. Yani Bakanlığa her ay 1000'e yakın, her gün 30'dan fazla sağlıkta şiddet olgusu bildirilmiştir. Bu rakamlar hastanelerde, polikliniklerde aile sağlığı merkezlerinde yaşanan kavgaların, itiş kakışın sadece bildirilen bölümüne aittir" dedi. Türkiye'de hasta memnuniyetinin yüzde 90'larda olduğunu belirten İmadoğlu şöyle konuştu:

"Bizler, 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyen Ata'nın evlatlarıyız. Bugün Türkiye'de hasta memnuniyeti yüzde 90'larda, sağlık çalışanı memnuniyeti yüzde 30'lardadır. Şiddeti doğuran sebepler çözülmeden şiddeti önlemek mümkün değildir. Peki, şiddet sadece sağlık çalışanlarına mı? Ne yazık ki değil. Sağlıkta ceza ertelemeleri kaldırılmış, cezalar ağırlaşmıştır. Bu bir miktar caydırıcı olmuştur. Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için; halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, yetkilileri; sağlık çalışanlarının güvenliği konusunda daha somut adımlar atmaya davet ediyoruz."

- Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye Tabip Odası: Her Ay 1000'e Yakın Sağlık Çalışanı Şiddete Maruz Kalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement