Otizmli Kızının Sosyalleşmesi İçin İşini Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

Otizmli Kızının Sosyalleşmesi İçin İşini Değiştirdi

Otizmli kızının sosyalleşmesi için işini değiştirdiSinan KABATEPEEREĞLİ(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Murat Kılıç, otizmli kızı Merve Kılıç (12) sosyalleşmesi, topluma kazandırılması ve otizme dikkat çekmek için hediyelik eşya dükkanını kafeye çevirdi.

13.10.2018 14:53

Otizmli kızının sosyalleşmesi için işini değiştirdi

Sinan KABATEPEEREĞLİ(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Murat Kılıç, otizmli kızı Merve Kılıç (12) sosyalleşmesi, topluma kazandırılması ve otizme dikkat çekmek için hediyelik eşya dükkanını kafeye çevirdi. Kızının da kafede çalışarak kendisine destek olduğunu anlatan Murat Kılıç, 'Esas amacımız burada çocukları, çocuklarımızı rehabilite etmek. Onların masaya bir bardak çay koymalarını, masada ki bardakların boşunu mutfağa götürmelerini sağlamak. İnsanlarla iletişimlerini geliştirebilmek. dedi.

İlçe merkezinde hediyelik eşya dükkanı bulunan Murat Kılıç, otizmli kızı Merve Kılıç'ın sosyalleşmesi ve topluma kazandırmak için iş yerin kafeye çevirmeye karar verdi. Murat Kılıç, kısa sürede kafeye dönüştürdüğü ve 'Cafe Merve' adını verdiği iş yerinde eşi Hülya ve kızı Merve Kılıç ile çalışmaya başladı. İlçede otistik çocukların gidebileceği rehabilite merkezlerinin olmadığı için kafe, diğer otizmli çocukları bulunan ailelerinin de buluşma adresi oldu. Murat Kılıç, otistik çocukların sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması için bu tür iş yerlerinin önemli olduğunu söyledi.

'İNSANLARLA İLETİŞİMLERİ GELİŞİYOR'

Birçok kentte otistik çocukların çalıştığı kafelerin olduğunu ancak ilçelerinde bulunmadığını anlatan Murat Kılıç, şöyle dedi

Esas amacımız burada çocukları, çocuklarımızı rehabilite etmek. Onların masaya bir bardak çay koymalarını, masada ki bardakların boşunu mutfağa götürmelerini sağlamak. İnsanlarla iletişimlerini geliştirebilmek. Elimizden geldiğince bu çocuklar için bir şeyler yapmak için biz aile olarak bu işe başladık. Diğer otistik çocuklardan da kafemizde çalışmak isteyen olursa aileleri izin verdiği takdirde çalışabilirler. Onlarla beraber vakit geçirmek istiyoruz. Onlara bir şeyler kazandırmak istiyoruz. Anne ve baba olarak bizim evladımızda o çocuklarla beraber olsun o çocuklar da bizim evladımızla beraber olsun. Karadeniz Ereğli'de bu çocuklarımızdan çok var. Bölgemizde baya var fazla sayıda otizmli, zihinsel engelli bireyler var.

'KIZIMIN ARTIK BANA KATKISI OLUYOR'

Anne Hülya Kılıç da iş yerini açtıktan sonra kızının kendine olan güveni ve cesaretinde büyük gelişme gördüklerini söyledi. Merve ve otizmli çocuklar için en büyük ihtiyacın bir rehabilite merkezi olduğunu ifade eden Hülya Kılıç, İstiyorum ki kızım daha çok sosyalleşsin. Bu yüzden böyle bir çalışma girişiminde bulundum. Çocuğumuz için bu yaptığımız davranış gibi diğer ailelerde örnek alarak bu çocuklar için bir örnek görünür diye bir öncülük yapalım dedik. Yüzme, biliyorsunuz ki çocuklarda beyin gelişiminde çok faydalı bir spor olarak en etkili kasların yoğun harekete geçtiği spor dalıdır. Bu yüzden yüzme ihtisas kulübü istiyoruz. Hem beyin hem bedensel olarak çocukların gelişimine faydası olacağını biliyoruz. Yetkililer bu talebe kulak versin. dedi.

Merve Kılıç da kafede çalıştığı müddetçe kazandığı parayı biriktirdiğini ve ilçeye rehabilite merkezi yapılması durumunda katkı için tüm parasını bağışlayacağını söyledi.

Otizmli Kızının Sosyalleşmesi İçin İşini Değiştirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Otizmli Kızının Sosyalleşmesi İçin İşini Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement