Oyak Güvenlik Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Oyak Güvenlik Davası Yarına Ertelendi

Oyak Güvenlik Davası Yarına Ertelendi

Danıştay saldırısıyla ilgili 'kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı' iddiasına ilişkin 10 Oyak Güvenlik çalışanı hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülmeye başlandı.

13.08.2012 17:49

Danıştay saldırısıyla ilgili 'kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı' iddiasına ilişkin 10 Oyak Güvenlik çalışanı hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülmeye başlandı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya eski Oyak Güvenlik Genel Müdürü Orhan Çoban'ın da bulunduğu 6'sı tutuklu 10 sanık katıldı. Duruşma öncesi usule ilişkin söz alan sanık avukatları, mahkeme heyetinden iddianamenin okunmuş sayılmasını talep ederek iddianamenin okunması kararından vazgeçilmesini istediler. Mahkeme başkanı Ali Alçık daha önce mahkeme heyeti tarafından iddianamenin okunması kararı verildiğinden iddianamenin okunmamasına ilişkin sanık avukatlarının talebini reddetti. Duruşmada ilk önce mahkeme heyeti tarafından sanıkların kimlik tespitleri yapıldı. Daha sonra TRT spikeri tarafından 62 sayfalık iddianamenin okunmasına geçildi. İddianamenin okunmasının tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Ali Alçık duruşmayı yarına erteledi.

17 Mayıs 2006'da Ergenekon sanığı avukat Alparslan Arslan, Danıştay 2. Daire'nin toplantısını basarak üye Mustafa Yücel Özbilgin'i öldürüp 4 üyeyi de yaralamıştı. Saldırının ardından Danıştay binasında olay günü ve öncesine ilişkin bazı kamera kayıtlarının silinmiş ve kaydedilmemiş olduğunun belirlenmesi üzeri soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan 62 sayfalık iddianamede tutuklu sanık olarak yer alan ve olay tarihinde OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri'nde (SGS) Genel Müdür olarak görev yapan Orhan Çoban, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, Bilgi İşlem Sorumlusu Barış Demirtaş, montaj bakım şefi Metin Almalı ve teknisyen Serkan Akyıldız; 'silahlı terör örgütüne üye olmak, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve tasarlayarak kamu görevlisini öldürmeye yardım etmek' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddianamede tutuksuz sanık olarak yer alan ve olay tarihinde OYAK SGS A.Ş'de teknisyen olarak görev yapan Murat Kaplan ve Murat Ünal, satın alma ve lojistik sorumlusu olarak çalışan Erdem Acun ile Danıştay Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi'nde mühendis olarak görev yapan Celalettin Yüksekkaya'nın

'Silahlı terör örgütüne yardım etmek suretiyle örgüt üyesi olmak' ve 'suç delillerinin gizlenmesi ve yok edilmesine iştirak etmek' suçlarından 8 ile 20'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Oyak Güvenlik Davası Yarına Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement