Oyuncak Silahını Getir Kitabın Olsun Kampanyasına Ödül - Son Dakika
Güncel

Oyuncak Silahını Getir Kitabın Olsun Kampanyasına Ödül

Oyuncak Silahını Getir Kitabın Olsun Kampanyasına Ödül

Sakarya'nın Akyazı Belediyesi tarafından başlatılan 'Oyuncak silahını getir, bir kitabın olsun' kampanyası AK Partili belediyeler arasındaki 'Yerel yönetimler ve gençlik' konulu proje yarışmasında ikincilik ödülü aldı.

12.08.2011 13:50

Sakarya'nın Akyazı Belediyesi tarafından çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmak bireysel silahlanmayı önlemek amacıyla 2007 yılında başlatılan 'Oyuncak silahını getir, bir kitabın olsun' kampanyası uygulamadaki başarısından dolayı AK Partili belediyeler arasındaki 'Yerel yönetimler ve gençlik' konulu proje yarışmasında ikincilik ödülü aldı. Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

Akyazı Belediyesi'nin ilçede 4 yıldır uyguladığı 'Oyuncak silahını getir kitabın olsun' kampanyası ile bu yıl ödül alan Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, çocukların silahlarla oynamamasına yönelik başlattıkları proje ile 12 bin oyuncak silah topladıklarını söyledi. Yazıcı şunları söyledi:

OYUNCAK SİLAHLAR İMHA EDİLDİ

"24 Temmuz 2007 tarihine başladığımız kampanya ile bugüne kadar, 12 bin oyuncak silah topladık, karşılığında ise 22 bin kitap verdik. Toplanan oyuncak silahların tamamı silindirle ezilerek imha edilmiştir. Projemiz Akyazı ve çevresinde bulunan mahalle ve köyleri kapsamaktadır. Bu projede ebeveynlerin de dikkati çekiliyor. Akyazı'da oyuncak silah satışı yapan 5 işletmeden de yaklaşık 6 bin 500 oyuncak silah ve bu türde olan oyuncaklar alınmıştır. En önemli uygulaması hizmet binasına gelen bireylerden getirdikleri oyuncak silahlar alınarak kendilerine oyuncak silah adedinde veya daha fazla olmak kaydıyla kitap verilmesidir. Çocukların ve gençlerin silahla oynamak yerine, kitap okumaya teşvik edilmesi sağlanmıştır. "

Akyazı Belediyesi'nin kampanyası yurtdışında da bazı ülkelerde örnek proje oldu. Dünyanın en fazla şiddet olaylarının yaşandığı Venezuela ile El Salvador İçişleri Bakanlıkları da bireysel silahlanmaya karşı mücadele edebilmek için, çocuklar ve gençlere yönelik olarak aynı kampanyayı başlattı. - Sakarya/ Akyazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oyuncak Silahını Getir Kitabın Olsun Kampanyasına Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement