Oyuncu Erdoğan 'ruha Büyülü Bir Şehir' - Son Dakika
Güncel

Oyuncu Erdoğan 'ruha Büyülü Bir Şehir'

Oyuncu Erdoğan \'ruha Büyülü Bir Şehir\'

Şanlıurfa'da, 10 yıl önce uzun namlulu silahlarla karşılandığını belirten Yılmaz Erdoğan, kentin tarihi mekanlarını gezdi, eski adı 'Ruha' olan Şanlıurfa'nın büyüleyici bir şehir olduğunu söyledi.

13.10.2011 11:48

Şanlıurfa'da, 10 yıl önce uzun namlulu silahlarla karşılandığını belirten Yılmaz Erdoğan, kentin tarihi mekanlarını gezdi, eski adı 'Ruha' olan Şanlıurfa'nın büyüleyici bir şehir olduğunu söyledi.

İranlı dünyaca ünlü yönetmen Bahman Ghobadi'nin Mardin'de çekimleri yapılan kısa metrajlı filminde rol alan Yılmaz Erdoğan, 10 yıl sonra geldiği Şanlıurfa'da "Çok Güzel Hareketler Bunlar" mutfak ekibinin çekimlerinin ön araştırmasını yaptı. Şanlıurfa Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen Yılmaz Erdoğan, oyuncu Menderes Samancılar, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Emin İzol eşliğinde kentin tarihi mekanlarını gezdi.

'Çok Güzel Hareketler Bunlar' programı için Belediye Nikah ve Konferans Salonu'nda incelemelerde bulunan Erdoğan, burada nikahları kıyılan bir çifte sürpriz yaparak, nikah şahidi oldu. Şanlıurfa'ya 'İş aramaya' geldiğini, bir anda kendisini nikahta bulduğunu söyleyen Yılmaz Erdoğan, salonda bulunanları kahkahaya boğdu. Nikah kıyılması ardından evlilik cüzdanı geline veren Erdoğan çifte ömür boyu mutluluklar diledi.

'Mutfak ekibi' için salonu uygun bulan Erdoğan, daha sonra Başkan Fakıbaba ile birlikte dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe'ye gitti. Burada dev taş dikmelerini gezen Erdoğan bol fotoğraf çekti. Şanlıurfa'nın tarihi dokusuna hayran kalan Yılmaz Erdoğan ile Menderes Sabancılar, daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile geçmişte Şanlıurfa'da çekilen film ve diziler üzerine sohbet etti. Erdoğan ve beraberindeki ekip arkadaşları daha sonra Balıklıgöl ve savaşçı Amazon Kadınlarının mozaiklerinin yer aldığı Halepli Bahçe'yi gezdi. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Erdoğan sık sık hayranlarıyla fotoğraf çektirdi. Tarihi Gümrük Hanı'nda yöreye özgü acı kahve mırra içerek günün yorgunluğunu üzerinde atmaya çalışan Erdoğan eski adı (Ruha) olan Şanlıurfa'nın büyülü bir kent olduğunu söyledi. Erdoğan, "Ghoban'ın 'Eşeklerle Yüzmek' kısa filminin çekimleri için 10 günden beri Mardin'de çekimlere katıldı. Şimdi mutfak ekibi için Şanlıurfa'ya mekan bakmaya geldik. En son 10 yıl önce Şanlıurfa'ya geldiğimizde karşılama merasimi için silahlar ateşlenmişti. Şimdi çok şükür öyle bir şey olmadı. Tarihi dokusu, sıcak insanlarıyla muhteşem bir gün geçirdik. Şanlıurfa için çok güzel projelerimiz var" dedi. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra belediye başkanın davetlisi olarak bir otelde düzenlenen 'Sıra gecesi'ne katıldı.

AL, ÖP(HA/İD) - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oyuncu Erdoğan 'ruha Büyülü Bir Şehir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement