Özalp'te Sel Felaketinin Yaraları Sarma Çabası - Son Dakika
Güncel

Özalp'te Sel Felaketinin Yaraları Sarma Çabası

Özalp\'te Sel Felaketinin Yaraları Sarma Çabası

Van'ın Özalp İlçesi'nde pazar günü meydana gelen ve 2'si yıldırım çarpması sonucu olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

21.07.2011 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Özalp İlçesi'nde pazar günü meydana gelen ve 2'si yıldırım çarpması sonucu olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Yolu ulaşıma kesilen 2 köyün bağlantısı yeniden kurulurken, tahrip olan içme suyu şebekeleri onarılıyor. Sele kapılarak telef olan 600 küçükbaş hayvanın leşlerinin toplanması için 30 kişiden oluşan ekip kuruldu.

Geçen pazar akşamı başlayan sağnak yağmur, Van'ın Özalp ile Çaldıran İlçesi'nde yaşamı felç etti. Hayvanların telef olmasına, yolların kapanmasına, ekili alanlar ve içme suyu şebekelerine büyük zarar veren sel felaketi, Özalp İlçesi'nin Boğazkesen Köyü'nde oturan 65 yaşındaki Hamit Boyacı ile torunu 14 yaşındaki Fırat Paylan'ın ölümüne neden oldu. Aynı gün yıldırım çapması sonucu Özalp'in Hacıkışla Köyü'nde 16 yaşındaki Ramazan Artok ile Çaldıran'ın Evciler Köyü'nde 22 yaşındaki Esat Kemer hayatını kaybetti. Selin ardından başlatılan çalışmalar ise sürüyor.

Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, yaraların sarıldığını, köyler arası kesilen yolların, ekiplerin yoğun gayretleri sonucu açıldığını, içme suyu şebekelerinin de yeniden elden geçirilerek 2 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi. DSİ'nin selin geldiği bölgede dere islah çalışması yapacağını anlatan Kaymakam Çağlar, "Yaşadığımız sel felaketinden sonra tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın seferberliği ile çok ciddi bir çalışma başlatıldı ve bu çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor" dedi.

30 KİŞİLİK EKİP KURULDU

Sel felaketinde yaklaşık 600 küçükbaş hayvanın telef olduğunu belirten Kaymakam Çağlar, bu hayvanların bölgede toplanması için 30 kişilik bir ekip kurduklarını belirtti. Kaymakam Çağlar, "Geniş bir araziye dağılan hayvan leşlerinin salgın hastalıklara yol açmaması ve kötü koku oluşturmaması için en kasa zamanda toplanacak. 30 kişiden oluşan ekiplerimiz, geceli gündüzlü çalışıyorlar. 8 köyümüzü kapsayan ve 8 kilometreyi bir dere kenarında çalışma yapıyorlar. Toplanan hayvan leşlerini, açtığımız kuyulara kireçleyerek gömüyoruz" dedi.

Öte yandan köylerde oluşan hasarları tespit etmek amacıyla oluşturulan ekipler de çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki hafta başına kadar hasar tespit çalışmalarının tamamlanacağı bildirildi. - Van/ Özalp

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özalp'te Sel Felaketinin Yaraları Sarma Çabası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement