Özaltın: "Turizmi Bir Barış Hareketi Olarak Görüyoruz" - Son Dakika
Güncel

Özaltın: "Turizmi Bir Barış Hareketi Olarak Görüyoruz"

Özaltın: "Turizmi Bir Barış Hareketi Olarak Görüyoruz"

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, "Turizmi bir barış hareketi olarak görmek istiyoruz.

17.11.2015 18:00

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, "Turizmi bir barış hareketi olarak görmek istiyoruz. Tüm insanlığı din, dil, renk, kültür olarak ayırmadan, aynı değer ve sevgi ile kucaklamak istiyoruz" dedi.

Son yıllarda spora yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Gloria Hotelleri'nin de sahibi Özaltın, "Almanya ve Türkiye Arasında Köprüler" başlıklı Uluslararası Diyalog Enstitüsü Konferansı'nda bir konuşma gerçekleştirdi. Beykoz'da bulunan Türk-Alman Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferansa Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

"ULUSLARARASI DİYALOG ENSTİTÜSÜNÜ KURDUK"

Konuşmasına Uluslararası Diyalog Enstitüsü'nü kurduklarını hatırlatarak başlayan Özaltın, "Bu enstitü dünya genelinde, turizmin üstlendiği köprü rolünden faydalanarak kültürel ve dini anlayışı teşvik etmekte, ikisi arasındaki barışçıl ve dostane diyaloğun günlük hayata nasıl yansıtılabileceğini göstermektedir. Bugüne kakar bu inandığımız konuda değişik ülkelerde önemli toplantılar yaptık. Değişik kültürlerden, dinlerden ve yaşam tarzından dostlarımız ile bir araya gelerek önyargısız ve hoşgörü içersin de müşterek yarınımız için bazı çalışmalar başlattık. İlk toplantımızı Federal alman meclisinde gerçekleştirdik. Son olarak bu yıl 17 Mayıs ta değerli dostumuz Federal Almanya eski cumhurbaşkanı Christian Wulff himayelerin Çanakkale de gerçekleştirerek geniş bir katılım ile Dünyaya turizmde barış çağrısı yaptık" ifadelerini kullandı.

"TURİZMİN TEMELİNDE İNSAN VE DOĞA SEVGİSİ YATIYOR"

Dünya genelinde seyahat eden milyonlarca insanın, aslında kendi kültür elçiliğini yaptığını ve kültürler arasında dostluk için fırsat verdiğini belirten Özaltın, sözlerine şöyle devam etti:

"Türk turizmine 1997 yılından beri hizmet vermekte olan Gloria Hotels & Resorts aracılığı ile dünyadan pek çok insan, din, dil ve kültüre hizmet veriyoruz. Ben ve bütün ailem insanları dil, din ve ırk gözetmeksizin seviyoruz. Bize göre turizmin temelinde insan ve doğa sevgisi yatıyor. Bu nedenle bütün tesislerimizde, bozulmamış bir doğa ve temiz bir çevrenin önemini bilerek; misafirlerimizden çalışanlarımıza kadar her türlü çalışmamızı insanların mutluluğu üzerine dizayn ettik. Antalya'da bu yıl hizmete açtığımız ve Avrupa ve Türkiye'de özel sektöre ait tek olma özelliği taşıyan Gloria Sports Arena'da geçtiğimiz ay içerisinde dünyanın en popüler ve en zorlu tiriatlon yarışı olan Gloria Ironman'e 57 farklı ülkeden 1250 yarışmacı katıldı. Yaşadığımız bu zamanın en önemli barış köprülerinden birinin turizm olduğunu biliyoruz."

Turizmin kültürler arasında dostluk ve barışa katkısına vurgu yapan Özaltın, "Tüm seyahat edenlerin de bu bilince ulaşmasını hedefliyoruz. Dünyada birçok nedenden dolayı pek çok insanın hayatı her geçen gün daha da zorlaşmakta ve milyonlarca insan geleceklerini başka ülkelerde aramak zorunda kalmaktadır. İnsanlar bazen bir seçim olarak ekonomik nedenlerle bazen de iç çatışmalar, savaşlar, doğal afetler, insan hakları ihlalleri ve benzeri nedenlerle zorunlu olarak bulundukları yerleri, ülkelerini terk etmek durumunda kalmaktadırlar. Bazıları bu işleri resmi yollarla halledebilirken bazıları da yasa dışı meşakkatli ve tehlikeli yolculuklara çıkmaktadırlar. Daha birkaç ay önce Bodrum'da talihsiz bir şekilde can veren Aylan bebeğin yürek yakan görüntüsü tüm dünyayı derin bir üzüntüye boğmuştur" diye konuştu.

"TURİZMİ BİR BARIŞ HAREKETİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın, doğa ile bir bütün içerisinde insanlık için kardeşçe bir gelecek inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Nuri Özaltın, "Bu doğrultuda turizmi bir barış hareketi olarak görmek istiyoruz. Tüm insanlığı din, dil, renk, kültür olarak ayırmadan, aynı değer ve sevgi ile kucaklamak istiyoruz. Bu vesile ile ülkemizde gerçekleştirilen G20 Zirvesinin dünya toplumlarının beklentileri ve umutları doğrultusunda geçmiş olması ve beraberliğin ve karşılık daha derin anlayışın ne kadar önemli olduğu vurgulanmasından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ülkemize gelen tüm devlet başkanlarına ve başbakanlarına özellikle Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Obama'ya, Rusya Başkanı Sayın Putin'e, Almanya Başbakanı Sayın Merkel'e ve İngiltere Başbakanı sayın Cameron'a verdikleri olumlu mesajlar ve barışa çağrıları için yürekten teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özaltın: 'Turizmi Bir Barış Hareketi Olarak Görüyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement