Özel Çocuklarla Buluşma Sosyal Gelişim Projesi" - Son Dakika
Güncel

Özel Çocuklarla Buluşma Sosyal Gelişim Projesi"

Bodrum'da gerçekleştirilen proje kapsamında zihinsel engelli öğrenciler futbol maçı yaptı Avrupa Futbol Becerileri Akademisi Türkiye Teknik Sorumlusu Başafacan: "Kendi aralarında takımlar kurarak maç yapan öğrencilerimiz, bize futbolun engel tanımadığını göstermiş oldu"

22.09.2014 15:39

Bodrum'da zihinsel engelli öğrenciler futbol maçı yaptı.

Avrupa Futbol Becerileri Akademisi Türkiye Teknik Sorumlusu Serdar Başafacan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Ortakent Yahşi Eğitim Uygulama Okulu İş Eğitim Merkezi'nde, "Özel Çocuklarla Buluşma Sosyal Gelişim  Projesi" kapsamında zihinsel engelli öğrencilere forma dağıttı.

Başafacan, Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan proje kapsamında formalarını alan öğrencilerle okul bahçesinde futbol maçı yaptı. Maçta attıkları gol sonrası büyük sevinç yaşayan öğrenciler, duygularını öğretmenleriyle paylaştı. Yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı etkinlik, penaltı atışlarıyla sona erdi.

Etkinliği, engelli çocukların yüzlerini güldürmek için yaptıklarını söyleyen Başafacan, engelliler için daha çok spor etkinliği yapılması gerektiğini ifade etti. Başafacan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında okulumuzda bulunan öğrencilere katılımcılar ve sponsorlar tarafından forma, futbol topu ve oyuncaklar dağıtıldı. Engelli öğrencilerimize gönüllerince eğlenme ve spor yapma imkanı sunduğumuz için mutlu olduk. Kendi aralarında takımlar kurarak maç yapan öğrencilerimiz, bize futbolun engel tanımadığını göstermiş oldu. Yeter ki destek olalım, onlar her şeyin üstesinden gelir." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel Çocuklarla Buluşma Sosyal Gelişim Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement