Özel Güvenlikçi Olmak İsteyenlerde %60 Artış Var - Son Dakika
Son Dakika Logo

Özel Güvenlikçi Olmak İsteyenlerde %60 Artış Var

07.04.2015 09:58

Yılın ilk 3 aylık verilerine göre, yayınlanan ilan sayılarındaki artış bir önceki yıla oranla yüzde 33'e ulaşırken, başvurulardaki artış yüzde 60'ı aştı. Sektörün yarattığı istihdamdaki artış ise, yılın ilk 3 ayında yüzde 153'ü buldu

Türkiye'nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net'in sektörün yarattığı istihdamı ortaya koyan araştırma çalışması, sektöre ilişkin yayınlanan iş ilanları ve başvurularda geçtiğimiz yıla nazaran ciddi patlama yaşandığını gösteriyor.

Eleman.net'in ortaya koyduğu yılın ilk 3 ayını içeren veriler; 240 bin kişilik istihdam yaratan, 3.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olan özel güvenlik sektöründe hem yayınlanan ilanlarda hem de ilanlara olan başvurularda ciddi bir artış yaşandığını gösteriyor. Eleman.net'te bu yılın ilk 3 ayında geçtiğimiz yılın ilk 3 ayına kıyasla yüzde 33 oranında bir artışla güvenlik sektörüne yönelik toplam 2 bin 922 ilan yayınlandı. Sektör yayınlanan ilan sayısıyla, tüm ilanlardan yüzde 4.87'lik bir pay aldı. 2014 yılının ilk 3 ayında 2.196 ilan yayınlanmıştı.

Yine bu yılının ilk 3 ayında Eleman.net'te güvenlik sektörüne yönelik yayınlanan iş ilanlarına 151 bin 008 başvuru yapıldı. Bu rakam tüm iş başvuruları içerisinde yüzde 5'lik paya sahip. Geçtiğimiz yılın ilk 3 ayında ise güvenlik sektöründeki iş ilanlarına 93.879 başvuru yapılmıştı. Bu rakama bakarak sektörde geçtiğimiz yıla göre yüzde 60,8 oranında başvuru artışı yaşandığını söyleyebiliriz.

İstihdamdaki artış yüzde 153

Bu yılın ilk 3 ayında güvenlik sektöründe 2 bin 658 kişiye Eleman.net aracılığıyla istihdam sağlandı. Bu rakam diğer sektörler içerisinde yüzde 8.86'lık istihdam oranına sahip. 2014 yılının ilk 3 ayında ise, bin 51 kişi Eleman.net aracılığıyla istihdam edilmişti. Bu rakam, bakarak sektörde geçtiğimiz yıla göre yüzde 153 oranında istihdam artışı yaşandığını gösteriyor.

Güvenlik sektörünü temsil eden güvenlik firmaları en çok yaklaşık yüzde 45'lik bir oranla İstanbul'da yer alıyor. Ardından İstanbul'u sırasıyla, yüzde 15.20 ile Ankara, yüzde 7.89 ile İzmir, yüzde 4.29 ile Antalya geliyor. Şu an Eleman.net veri tabanında güvenlik sektöründe faaliyet gösteren 1.812 üye firma bulunuyor. 2014 yılının Mart ayında bu rakam 1.598 seviyesindeydi. Her iki yıl arasındaki bu farklılık sektörü temsil eden şirket sayılarında yüzde 13'e varan bir artış yaşandığını gösteriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel Güvenlikçi Olmak İsteyenlerde %60 Artış Var - Son Dakika


Advertisement