Lüksemburg Dükü Henri, Osmanlı Çarığı Giyecek - Son Dakika
Güncel

Lüksemburg Dükü Henri, Osmanlı Çarığı Giyecek

Lüksemburg Dükü Henri, Osmanlı Çarığı Giyecek

Türkiye'ye gelen Lüksemburg Büyük Dükü Henri, ziyaretleri kapsamında Gaziantep'te bulunan Gümrük Hanı'nı ziyaret ederek kendisine Osmanlı çarığı aldı.

22.11.2013 10:25  Güncelleme: 10:48

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Türkiye'ye gelen Lüksemburg Büyük Dükü Henri, ziyaretleri kapsamında Gaziantep'te bulunan Gümrük Hanı'nı ziyaret ederek kendisine klasik Osmanlı çarığı aldı.

Çeşitli yemeni modelleri arasından kendisi için klasik Osmanlı çarığı modeli yemeni çeşidini tercih eden Lüksemburg Büyük Dükü Henri, eşi Lüksemburg Büyük Düşesi Maria Teresa için de 'Avare' model yemeni satın aldı. Henri ayrıca, bakan arkadaşlarına hediye etmek için 8 çift yemeni daha aldı.

Yemenilerin Lüksemburg Dükü'nün hoşuna gittiğini dile getiren yemenici esnafı Mehmet Sağırekmekçi, "Yemenimizi beğendiler. Bunlar dünyada eşi benzeri olmayan yemeniler. Onun için bizden 8 çift yemeni aldılar. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile beraber geldiler. Sıhhat bakımından yararlı olduğu için tercih ettiler. Ayağın kokusu ve teri yok olur. Dünyada görülmemiş bir yemeni olduğu için tercih ettiler. Sarayda giymek için aldılar. Oradaki yakınlarına bu modelleri önerecek ve yakınları da burayı tercih edecek. Biz ise bundan çok memnun olacağız. Renkleri ve derisi hakiki deri ve el işlemesi olduğu için tercih ediyorlar. Tercih etmelerinin sebebi ise ayak kokusu ve ayağın terini yok etmesinden kaynaklanıyor. Bir de içerisinde bulunduğu kilden dolayı ayaktaki elektriklenmeyi yok eder. Lüksemburg Dükü kendisi için klasik model yemeni, eşi Lüksemburg Dükü için ise Avare modelimizden aldı. Bu yemenilerimiz Lüksemburg Dükü'nün çok hoşuna gitti. Lüksemburg Dükü Osmanlı çarığını tercih etti. Eşi Lüksemburg Büyük Düşesi Maria Teresa için ise ' Avare' modelini tercih etti" dedi.

İlk defa 'dük' ağırlama fırsatı yakaladıklarını belirten esnaf Kiraz Yılmaz, "Buraya Lüksemburg Dükü Henri geldi. Bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Böyle ağır bir misafiri ağırlamak inanılmaz büyük bir keyifti benim için. Lüksemburg Dükü içeriye ilk girdiğinde karşıya yöneldi. Daha sonra yemenilerimize tek tek dokunup kendisi, eşi ve bakan arkadaşları için birer tane beğendi. Toplamda 8 çift yemeni beğendi. Dokunduktan sonra giymek istedi. Biz de kendisine 42 numara klasik model yemeni verdik. Eşi için avare dediğimiz çok güzel yeşil tonda bir yemeni seçti. Israrla yeşil olmasını istedi. Diğer arkadaşları için de aynı modeli ve renkleri beğendi. İlk defa burada bir dük ağırlama fırsatı yakaladık. Böyle bir misafiri ağırlamanın, özellikle de kendi dükkanımda ağırlamanın gururu içerisindeyim. Lüksemburg Dükü bizden kendisi için 'klasik', eşi Maria Teresa için de aldığı 'Avare' modelini evinde Kraliyet Sarayı'nda giyecek. Bakan arkadaşlarına da aldı. Büyük ihtimalle hep beraber giyip sarayda gezeceklerini düşünüyorum. Yemenilerimizi Kraliyet Sarayı'nda giyecekleri için çok memnunum. Bunları tanıtmış olmaktan çok gurur duyuyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lüksemburg Dükü Henri, Osmanlı Çarığı Giyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement