Ölen Kızın Ağabeyinden Şoföre 'Teslim Ol' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Ölen Kızın Ağabeyinden Şoföre 'Teslim Ol' Çağrısı

Ölen Kızın Ağabeyinden Şoföre \'Teslim Ol\' Çağrısı

Mersin’de 18 Ocak’ta bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Sevim Güzel’in arkadaşları ve ailesi, araç sürücüsünün halen yakalanmamasından dolayı kazanın olduğu yerde yol kapatma eylemi yaptı.

25.08.2014 13:02

Mersin'de 18 Ocak'ta bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Sevim Güzel'in arkadaşları ve ailesi, araç sürücüsünün halen yakalanmamasından dolayı kazanın olduğu yerde yol kapatma eylemi yaptı. Üvey ağabey Eşref Kaçmaz, "Çarpan arkadaşımız belki korkuyordur. Bizde insanız sonuçta. Bunu yapana halen bir kapımız açık. Gitsin bir yere teslim olsun. Bizde davacı olmayacağız. Çünkü zaten bunu kimse kasten yapmaz" dedi.

Kaza, 18 Ocak 2014 tarihinde Akkent Mahallesi İstemihan Talay Caddesi üzerinde meydana geldi. Kendisinin ve ağabeyinin doğum günü pastasını almak için annesi Beyce Güzel ile birlikte pastahaneye giden Sevim Güzel'e, dönüş yolunda karşıdan karşıya geçerken henüz plakası belirlenemeyen bir araç çarptı. Kazada, anne Beyce Güzel ağır yaralanırken, 16 yaşındaki Sevim Güzel ise olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından anne Beyce Güzel sakat kalırken, polis ekipleri de olayı yapan araç sürücüsün yakalamak için çalışma başlattı.

DOĞUM GÜNÜ ÖLÜM GÜNÜ OLDU

Olayın üstünden 8 ay geçmesine rağmen araç sürücünün yakalanmamasına tepki gösteren Sevim Güzel'in arkadaşları ve ailesi, kazanın olduğu yolu araç trafiğine kapatarak eylem yaptı. Ellerinde Sevim Güzel'in fotoğraflarını taşıyan çocuklar ve aile, yetkililerden yardım istedi. Burada basın açıklaması yapan ağabey Eşref Kaçmaz, "18 Ocak'ta kardeşimin doğum günü vardı. Aynı zamanda o gün diğer ağabeyinin de doğum günü vardı. Oda annesi ile birlikte pastahaneye gelerek pasta ve hediye aldı. Saat 18.45 sıralarında karşıdan karşıya geçerken rengi beyaz olan bir araba kardeşim ve anneme çarptı. Kız kardeşimi kazada kaybettik. Annem ise yatalak. Halen hastanede yatıyor. Yaklaşık 8 ay oldu ama hiç ses yok. 10 tane görüntü olduğu halde hiçbir ses yok. Biz devletimize, polisimize güveniyoruz. Polisimiz yapılanları yapıyor, araştırıyor ama bir türlü aracın plakası bulunamıyor" diye konuştu.

"BAŞKA SEVİMLER ÖLMESİN"

Yetkilerden yola bir üst geçit, engel veya ışık konulmasını isteyen Kaçmaz, "Bu eylemdeki amacımızda başka sevimler ölmesin. Kardeşim 16 yaşında öldü. Burada araçlar çok hızlı geçiyor. Akkent Mahallesi'nde 302 öğrenci var ve hepsi aşağıdaki okula gidiyor. Burada okulda yok. Bu öğrenciler sürekli bu yolu kullanıyorlar. Buradan geçen araçlarda bu öğrencileri hiç tanımıyorlar. Çoğu çok kaza atlattı. Bazıları da hafif sıyrıklarla kazaları atlattı. Bundan dolayı yetkililerden bura için önlen alınmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇARPAN KİŞİ GİTSİN BİR YERE TESLİM OLSUN. BİZ DAVACI OLMAYACAĞIZ"

Kardeşi ile annesine çarpıp kaçan sürücüye de seslenen Kaçmaz, "Çarpan arkadaşımız da belki korkuyordur. Belki ailesine söylemiştir, arkadaşına söylemiştir. Korkuyorsa onun içinde halen kapımızı açık. Gelsin, büyüklerini göndersin. Bizde insanız sonuçta. Hiç kimse kasten gelip bir insanı öldürmez yani. Sonuçta yapılan bir kazadır. Belli ki bu arkadaşımızda korkmuş bugüne kadar meydana çıkmamış. Ortaya çıkmasını istiyoruz. Büyüklerini göndersin yada istedikleri yere gidelim konuşalım. Yani bunu yapan için halen bir kapımızı açık. Bize güvenmiyorsa devlet, polis var. Gitsin bir yere teslim olsun. Bizde davacı olmayacağız. Çünkü zaten bunu kimse kasten yapmaz. Demek ki onun da kaderi o kadarmış, günü oymuş yani" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından bir süre daha eylemlerini sürdüren kalabalık, daha sonra olaysız bir şekilde eylemlerine son verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ölen Kızın Ağabeyinden Şoföre 'Teslim Ol' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement