Pakistan Parlamenterler Heyetinin Türkiye Ziyaretinde Destek ve Dayanışma Mesajları - Son Dakika
Güncel

Pakistan Parlamenterler Heyetinin Türkiye Ziyaretinde Destek ve Dayanışma Mesajları

Pakistan Parlamenterler Heyetinin Türkiye Ziyaretinde Destek ve Dayanışma Mesajları

Pakistan Parlamenterler heyeti parlamentolar arası ilişkileri güçlendirmek amaçlı ziyaret kapsamında Türkiye'ye geldi. Heyeti makamında kabul eden Meclis Başkanı Kahraman, her iki ülkenin Kıbrıs ve Keşmir meseleleri dahil birbirlerini temel milli meselelerinde desteklediğini söyledi.

27.10.2017 08:50

Pakistan Parlamenterler heyeti parlamentolar arası ilişkileri daha da güçlendirmek amaçlı ziyaret kapsamında Türkiye'ye geldi.

Ticaret ve Tekstil Endüstrisi Bakanı ve Ulusal Meclisteki Pakistan-Türkiye Dostluk Grubunun Başkanı olan Muhammad Pervaiz Malik'in liderlik ettiği 17 üyeli bir parlamenterler heyeti Türkiye'yi 26 Ekim ile 1 Kasım 2017 tarihleri arasında ziyaret ediyor. Türk Parlamentosundaki Türkiye-Pakistan Dostluk Grubu Başkanı Sayın Muhammed Balta ve Pakistan Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi heyeti Ankara'da havaalanında karşıladı.

MECLİS BAŞKANI KAHRAMAN'DAN DESTEK VE DAYANIŞMA VURGUSU

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman heyeti makamında kabul etti.Heyete "Hoşgeldiniz" diyen Meclis Başkanı Kahraman tarihte derin kökleri olan kardeş Pakistan-Türkiye ilişkilerine atıfta bulundu. 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı Pakistan parlamentosu ve halkı tarafından gösterilen tarihi desteği ve dayanışmayı yeniden hatırlatan Meclis Başkanı Kahraman, her iki ülkenin Kıbrıs ve Keşmir meseleleri dahil olmak üzere birbirlerini temel milli meselelerinde desteklediğini söyledi. Meclis başkanı İsmail Kahraman, parlamenterler heyetinin ziyaretinin ve Türk parlamenterleriyle ve liderleriyle gösterecekleri etkileşimin kardeş Pakistan-Türkiye ilişkilerini daha da güçlendireceğini umduğunu belirtti. Ayrıca Pakistan-Türkiye Sebest Ticaret Anlaşmasının erken sonuçlandırılmasını da ümit ettiği söylendi.

Heyet Türk Parlamentosunun çeşitli komisyonlarıyla etkileşimde bulundu. Endüstri, Ticaret, Enerji, Doğal Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altınyıldız, İnşaat, Taşıma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Habib Soluk ve Türkiye-Pakistan Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı söz konusu komisyonlar arasındaydı. Toplantıya aynı zamanda Dostluk Grubunun diğer üyelerinin çoğunluğu da katıldığı bildirildi.

BAKAN MALİK'TEN TÜRKİYE'YE KEŞMİR İÇİN TEŞEKKÜR

Bu toplantılar sırasında dikkat çeken diğer detaylar ise şöyle, Bakan Pervaiz Malik ve diğer heyet üyeleri Pakistan'ın Türkiye ile olan benzersiz ve sarsılmaz dayanışmasını yeniden teyit etti. Terörizmden gelen ortak tehdide karşı olanı da dahil tüm mücadelelerinde Pakistan'ın Türkiye'nin yanında durmaktaki sıkı kararlılığının altını çizdiler. İki ülkenin parlamenterlerinin, özellikle Pakistan-Türkiye Dostluk Grubu üyelerinin bu kalpten bağların güçlü bir ortaklığa dönüştürülmesindeki vazgeçilmez rolünü derin bir takdirle andılar. Bu kökleri derin ilişkiyi, iki bölgenin insanlarının çıkarı ve refahı için ikili ekonomik ve ticaret potansiyelinden faydalanılması bakımından dönüştürmeye devam etmeye yönelik olan heveslerini ve isteklerini ifade ettiler. Bakan Pervaiz Malik TBMM Başkanına ve Türk Parlamenterlerine Keşmir meselesine verdikleri kararlı destek için teşekkür etti.

Öte yandan Pakistan parlamenterler heyetine dair şu bilgiler verildi;

Pakistan parlamenterler heyeti Milli Meclisteki önde gelen siyasi partileri temsil etmektedir ve Parveen Masood Bhatti, Shaista Pervaiz, Shahnaz Saleem Malik, Amra Khan, Choudhary Iftikhar Nazir, Tahira Aurangzeb, Seema Mohiuddin Jameeli, Mussarat Ahmedzeb, Dr. Muhammad Azhar Khan Jadoon, Shahida Rehmani, Musarat Rafique Mahesar, Suriya Jatoi, Shagufta Jumani, Naeema Kishwer Khan, Syed Ghazi Gulab Jamal, ve Iftikhar ud Din'den oluşmaktadır.


Son Dakika Güncel Pakistan Parlamenterler Heyetinin Türkiye Ziyaretinde Destek ve Dayanışma Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement