Pedala Basmadan Önce Bu Önerilere Kulak Verin - Son Dakika
Güncel

Pedala Basmadan Önce Bu Önerilere Kulak Verin

Pedala Basmadan Önce Bu Önerilere Kulak Verin

1978 yılında kurduğu Bisiklet takımı ile Türkiye'de bisiklet sporunun öncülerinden olan Brisa, pedalları güvenle çevirin diye bisiklet sürüş emniyeti konusunda uyarıyor.

09.09.2013 16:54

Siz, siz olun kaskınızı başınızdan, gözünüzü bisiklet yolundan ayırmayın!

Brisa, 1978 yılından bu yana Olimpiyatlar ve Cumhurbaşkanlığı kupası dahil, birçok uluslararası müsabakada ülkemizi temsil eden ve şampiyonluklar kazandıran Brisa spor Bisiklet Takımı'na desteğini sürdürmeye devam ediyor.

Sportif boyutunun yanısıra; bugün Avrupa'nın birçok ülkesinde sürdürülebilir, ekonomik ve çevreye saygılı bir ulaşım aracı olarak kullanılan bisiklet, Türkiye'de de yaygınlaşmaya devam ediyor. Ancak ister ulaşım ister spor amacıyla kullanın, emniyetli bir yolculuk için temel güvenlik kurallarına dikkat edilmesi büyük önem taşıyor.

Güvenli bisiklet sürüşü için…

Avrupa Birliği ülkelerinde trafik ölümlerinin %6'sını bisiklet kazalarının oluşturduğunu ve bisikletçi ölümlerinde 6 - 14 yaş arası çocukların en büyük yüzdeye sahip olduğunu,

Bisiklet kullananlar için sonucu ağır yaralanmaya ve ölüme varabilecek kazaların en çok kentsel alanlarda meydana geldiğini,

Bisiklete binerken uygun bir kask kullanılmasının, ciddi bir kazada ve bir düşme durumunda kafa travması riskini azalttığını,

1968 Viyana Sözleşmesi'nde tanımlanan trafik kuralları gereğince, bisiklet kullanıcılarının pedal ve fren reflektörleri gibi görünürlük sağlamak için gerekli ekipmanları bulundurmakla yükümlü olduğunu, biliyor muydunuz?

Unutmayın!

Motorlu taşıtlar ve bisikletler arasında meydana gelen trafik kazalarını önlemek için, mümkünse motorlu taşıtlara kapalı bisiklet yollarını tercih ediniz.

Boyunuza ve kullanım stilinize uygun bir bisiklet seçiniz, düzenli olarak lastiklerin havasını kontrol ediniz ve mekanik bakımını yaptırınız.

Özellikle geceleri görünür olmak için mutlaka bisikletinizin gerekli yerlerinde reflektörler malzemeleri bulundurunuz.

Kısa mesafelerde bile kask kullanarak, herhangi bir düşme sonucunda oluşabilecek kafa travmasını engelleyebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pedala Basmadan Önce Bu Önerilere Kulak Verin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement