PepsiCo'dan "Kızlarımız Okuyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

PepsiCo'dan "Kızlarımız Okuyor" Projesi

PepsiCo\'dan "Kızlarımız Okuyor" Projesi

PepsiCo, "Kızlarımız Okuyor" projesiyle Güneydoğu'lu genç kızların geleceğine ilham veren kariyer öyküleriyle ışık tutuyor

01.10.2012 16:25

Sürdürülebilir projeleri ile çocuk ve gençlere sosyal ve kültürel anlamda kendini geliştirme fırsatı veren PepsiCo Türkiye Yiyecek, "Kariyer Günleri" etkinliğinin ikincisini bu yıl Gaziantep'te düzenledi. Ünlü konuşmacıların, ilham veren kariyer öykülerini anlattıkları etkinliğe "Cheetos Gelişim Merkezleri" ve "Kızlarımız Okuyor" projesi kapsamında eğitim gören 100'ün üzerinde öğrenci katıldı.

Bölgelerarası fırsat eşitsizliklerini en aza indirmeyi hedefleyen PepsiCo Türkiye Yiyecek'in, GAP İdaresi işbirliğiyle hayata geçirdiği ve bugün sayıları dokuza ulaşan Cheetos Gelişim Merkezleri'nde, 4-14 ve 11-16 yaş grubundaki öğrenciler destek eğitimi alıyor.

"Kızlarımız Okuyor" projesi kapsamında düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğinde, her biri kendi alanında başarılara imza atmış ünlü konuşmacılar, birbirinden ilham verici kariyer öyküleri ile Güneydoğulu genç kızların geleceğine ışık tuttular. PepsiCo Türkiye Yiyecek Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir, Türkiye'nin tıp alanındaki en genç kadın profesörlerinden Hilal Mocan, dünyaca tanınan çene cerrahı ve akademisyen Prof. Dr. Hakan Özyuvacı, 27'si uluslararası, 44'ü ulusal, 71 ödülün sahibi karikatür-grafik sanatının ünlü ismi Gürbüz Doğan Ekşioğlu ile yazıları ve televizyon programlarıyla tanınan Habertürk gazetesi yazarı Balçiçek İlter yer aldı.

Alpagut Çilingir: "8 yılda 19 binden fazla çocuğa ulaştık."

PepsiCo Türkiye Yiyecek Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir, Kariyer Günleri'nin açılışında yaptığı konuşmada, GAP İdaresi işbirliğiyle ilki Batman'da olmak üzere 2003 yılında Cheetos Gelişim Merkezi projesini hayata geçirdiklerini ve bu yolla bölgeler arasındaki farklılıkları en düşük seviyeye çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Sosyal ve ekonomik olarak diğer bölgelere oranla daha az gelişen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, özellikle 4-14 yaşları arasındaki çocukların eğitimlerini odak alanı olarak seçtiklerini belirten Alpagut Çilingir, "9 yılda; Nusaybin, Adıyaman, Gölbaşı, Ömerli, Silvan, Suadiye, Hilvan ve son olarak Kilis ile birlikte 7 ilde, 9 adet Gelişim Merkezi açarak, 19 binden fazla çocuğa ulaştık" dedi.

"Kızlarımız Okuyor" projesinden 72 öğrenci burs alıyor

Alpagut Çilingir, 2009 yılında Cheetos Gelişim Merkezleri'nde eğitimlerine devam eden ancak ailelerinin ekonomik şartları sebebiyle zorluk yaşayan lise düzeyindeki öğrenciler için "Kızlarımız Okuyor" projesini hayata geçirdiklerini kaydetti. Çilingir, "Proje kapsamında, lise düzeyindeki kızlarımızın eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak, öğrenimlerini sürdürmeleri için bir fon oluşturduk. Bu fondan burs alan kızlarımızın sayısı 2012 yılı itibariyle 72'e ulaştı. Bu projenin toplumsal yanı ise öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşıladığımız bu fonun, PepsiCo Türkiye'nin, gönüllü çalışanları tarafından karşılanmasıdır" diye konuştu.

Şirket olarak, sosyal sorumluluk alanındaki odaklarını, nitelikli toplum oluşturmada, en önemli engel olarak gördükleri 'eğitimdeki fırsat eşitsizliğine' yönlendirdiklerini vurgulayan Alpagut Çilingir, sözlerine şöyle devam etti: "Kızlarımız Okuyor projemizden faydalanan öğrencilerimiz, okul döneminde teşekkür, takdir ve onur belgeleri ile ailelerini ve bizleri taçlandırıyor. Bu yıl tıp fakültesinikazanan öğrencimiz olduğu gibi, 30 nüfuslu aile içinde her yıl takdirname ile sınıflarını geçen çocuklarımız var. Kızlarımız Okuyor projesi kapsamındaki destek ile, Türk Telekom Anadolu Lisesi'nde eğitimini sürdüren 15 yaşındaki kızımız Sümeyya Ağım, Türk Telekom'un kendi okulları arasında düzenlediği Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması'nın, Ortaöğretim Resim Kategorisi'nde, birincilik elde etmiştir. Bugün burada dinleyecekleri her biri kendi alanında başarı öyküsü olan değerli konuşmacılarımızın kariyer öyküleri de, inanıyorum ki, öğrencilerimizin geleceklerine ışık tutacak ve onların daha nice başarılara imza atmalarına katkı sağlayacaktır."

Alpagut'un verdiği bilgiye göre, Kızlarımız Okuyor projesi, Avrupa'da Harvey C.Russsel, toplumsal farklılıkların ve çeşitliliğin teşvik edilmesi alanında ödüle layık bulunan iki projeden biri.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel PepsiCo'dan 'Kızlarımız Okuyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement