Pet Şişeyle Yüzmek İçin Girdiği Denizden Çıkamadı... - Son Dakika
Güncel

Pet Şişeyle Yüzmek İçin Girdiği Denizden Çıkamadı...

Pet Şişeyle Yüzmek İçin Girdiği Denizden Çıkamadı...

Avcılar'da denizde tutunduğu pet şişe su alıp batınca panikleyip kaybolan gençten bir daha haber alınamadı.

10.08.2010 07:17

Avcılar'da denizde tutunduğu pet şişe su alıp batınca panikleyip kaybolan gençten bir daha haber alınamadı. Sıcak hava nedeni ile serinlemek için Avcılar Ambarlı sahilinde denize giren iki kuzenden biri denizde kayboldu.

Edinilen bilgiye göre amcasının oğlu 19 yaşındaki Cevat Pekediz ile akşam saat 17:00 civarında serinlemek amacı ile Avcılar Ambarlı sahilinde denize giren 20 yaşındaki Olcay Sancar denizde pet şişeye tutunakar yüzerken bir süre sonra suda kayboldu. Kuzeninin battığını gören Cevat Pekediz kurtarmaya çalıştı ancak başaramadı. Hızla sahile çıkan Pekediz vatandaşlardan yardım istedi. Durumu haber alan vatandaşlar durumu sahil güvenlik ekipleri ve polise bildirdi. Bölgeye gelerek hava kararana kadar arama yapan ekipler bir ize rastlamayınca gün ışığında tekrara arama yapmak üzere bölgeden ayrılırken durumu haber alan Sancar'ın yakınları sahile koştu. Sancar'ın annesi, babası ve yakınları gözyaşları içinde sahilde bekledi. Ekiplerin ayrılmasının ardından aile kendi imkanları ile denizde arama yapmaya devam etti. Esenyurt Yeşilkent'te ailesi ile kaldığı öğrenilen Sancar'ın bir ayakkabı firmasında gece işçisi olarak çalıştığı ve 1 ay sonra askere gitmeyi planladığı öğrenildi.

Kuzeni gözleri önünde suda kaybolan Cevat Pekediz ise , "Saat bir gibi kuzenim ile geziyorduk. Kendimize kot ayakkabı alacaktık. Sahilde tur atalım dedik. Sahilde kimse yoktu, hadi yüzelim dedim. Beraber yüzüyorduk. Ben başka bir kişi ile ilerdeki tekneye kadar yüzelim dedim. O da arkamızdan geliyordu, pet şişeye tutunarak. Pet şişe onu havada tutuyordu. Fazla yüzme bilmiyordu. Pet şişe batınca panikledi. Ben de teknede oturuyordum. Geldim kurtarmaya ama kurtaramadık. Sahile çıkıp yardım aradım. Aradan 5 saat geçti, sadece polis geldi. Ne can yeleği var ne bir şey" dedi.

Sahilde denize giren vatandaşlar bu noktada arama kurtarma ve deniz polisi gibi resmi ekiplerin bekletilmesini istedi.

Ceren TAŞDELEN - Yaşar KAÇMAZ/ İSTANBUL DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pet Şişeyle Yüzmek İçin Girdiği Denizden Çıkamadı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement