PKK'dan 1 Kasım Sonrası İlk Açıklama: HDP'yi Engellemedik - Son Dakika
Güncel

PKK'dan 1 Kasım Sonrası İlk Açıklama: HDP'yi Engellemedik

PKK\'dan 1 Kasım Sonrası İlk Açıklama: HDP\'yi Engellemedik

PKK'nın üst düzey isimlerinden Duran Kalkan seçim sonuçlarını değerlendirdi, "HDP'yi engellemedik" dedi; Bahçeli ve CHP'yi de eleştirdi.

03.11.2015 15:18  Güncelleme: 15:34

7 Haziran'da aldığı yüzde 13'lük oy oranını kouryamayan yüzde 10.8'le barajı kılpayı geçen HDP Doğu illerinde hüsrana uğradı. Seçimin ardından HDP'deki düşüş "Hendek savaşlarının bedelini HDP ödedi" yorumlarına neden oldu. PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan 1 Kasım seçimlerinden çıkan sonuçları Med Nuçe kanalında yorumladı. Kalkan, "Türkiye toplumunun gerçek siyasi eğilimlerini tam olarak olmasa da 7 Haziran seçimlerinin yansıttığını" iddia etti. Kalkan Bahçeli'yi de eleştirdi: Tayyip Erdoğan ile sözde mücadele ediyor görünerek, aslında sürecin bu duruma gelmesini sağladı. Sonuçta AKP'yi kendi çizgisine çekti, ama kendisi de yarı yarıya milletvekilliğini kaybetti.

"İSPATLAMAYAN NAMERTTİR"

HDP'nin seçim kampanyası yapamadığını öne süren Kalkan, PKK'nın 7 Haziran sonrası HDP'nin siyaset yapmasını engellediği görüşlerine karşı çıktı. Duran Kalkan, "7 Haziran'dan sonra müdahale olmuş; PKK, HDP'yi engellemiş. Bu düşünce yalandır. PKK, 7 Haziran sonuçlarını nasıl değerlendirmiş? HDP'yi engellemiş mi teşvik mi etmiş? Engellemiş ifadeleri yalandır. 200 tane HDP il ilçe binasını PKK mı yaktı, binlercesini PKK mı tutukladı? Biraz dürüst olunsun. İspatlasınlar. İspatlamayan namerttir" dedi.

"SORUNLARI SİYASET ÇÖZSÜN"

"Hareketimiz her zaman demokratik siyasetin sorunları çözmesinden yana. Türkiye'nin, bölgenin buna ihtiyacı var" diye konuşan PKK yöneticisi, yeni hükümetin örgüte yönelik operasyonları da yoğunlaştıracağı görüşünde.

"CHP'NİN ÇÖZÜM MODELLERİ YOK"

Kalkan CHP'ye yönelik ise "CHP, MHP bu seçimde de böyle yeni bir argümanı, inandırıcı bir durumu yoktu. MHP'yi daha çok budadılar, CHP de o kadar destek olmasına rağmen, birçok çevre seçimin kazananı CHP olacak değerlendirmesine, umut etmesine rağmen öyle olmadı. Görülüyor ki aslında önü açık. Ama inandırıcılığı yok. Türkiye'nin sorunları ortada, net ama CHP'nin, AKP'yi aşan, gerçekten de uygulanabilir çözüm modelleri yok. "Ben çözerim, bana oy verin" diyor. Sen kimsin ki sana oy versin? Nasıl çözeceksin? Örneğin Kürt sorununu nasıl çözeceksin? Kiminle ittifak yapacaksın? Dolayısıyla inandırıcı olamadı." dedi.

"BAHÇELİ AKP'Yİ KENDİ ÇİZGİSİNE ÇEKTİ, YARI YARIYA VEKİL KAYBETTİ"

Bahçeli'yi de eleştiren Kalkan şunları söyledi:

"MHP'ye dönük ise aslında bir operasyon vardı. Devlet Bahçeli'nin politikaları tartışılacak. Aslında Devlet Bahçeli bu sürecin bu biçimde gelişmesinin sorumlularından bir tanesi. Tayyip Erdoğan ile sözde mücadele ediyor görünerek, aslında sürecin bu duruma gelmesini sağlattı. Sonuçta AKP'yi kendi çizgisine çekti, ama kendisi de yarı yarıya milletvekilliğini kaybetti. Daha önce 12 Eylül döneminde partinin kurucusu Alparslan Türkeş "düşüncelerimiz iktidarda, biz hapisteyiz" demişti. Şimdi Devlet Bahçeli de herhalde "düşüncelerimiz iktidarda biz yarı yarıya milletvekilini kaybettik, seçimi kaybettik çok mesele değil, vatan için bunlar olur" diyecek."

Son Dakika Güncel PKK'dan 1 Kasım Sonrası İlk Açıklama: HDP'yi Engellemedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (104)

  • hg: pkk ermenilerini bitirin 56 21 Yanıtla
  • SON SÖZ: BUNDAN BÖYLE DURMAK YOK PKK GEBERTMEYE DEVAM EDİLECEK 59 11 Yanıtla
  • mardinli: helal reis 15 45 Yanıtla
  • pervari: pkk yüzünden hdp nin oylari düştü bunu dünya biliyor 51 6 Yanıtla
  • doğulu: allah pkk nın yardımcısı olsun. 5 44 Yanıtla
    METO: Ne kadar malsin ya 22 1 İslam: İnşallah gebermelerine yardimci olur pekkakanin 3 0
  • CAGE FİGHTER: OĞLUM TÜRKLER,,,,,,DURAN KALKAN TÜRKTÜR SİZDEN ÇIKMIŞ BARBARLIK VARSA TOHUMUNUZ BOZUK. 16 30 Yanıtla
  • Acı gerçek: Eee ne zaman barışıyosunuz AKP ile sonuçta amacınıza ulaştınız. 14 30 Yanıtla
  • Ali: Ne derseniz deyin doğru kunuşmuş 28 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement