PKK'lı Emrah Kaya'nın Canezesi Hakkari'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

PKK'lı Emrah Kaya'nın Canezesi Hakkari'de Toprağa Verildi

PKK\'lı Emrah Kaya\'nın Canezesi Hakkari\'de Toprağa Verildi

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 7 Ocak 2013 tarihinde meydana gelen çatışmada öldürülen 14 PKK'lıdan Emrah Kaya'nın cenazesi, isim karışıklığının düzeltilmesinin ardından Malatya'dan kente getirilerek toprağa verildi.

28.02.2013 16:44

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 7 Ocak 2013 tarihinde meydana gelen çatışmada öldürülen 14 PKK'lıdan Emrah Kaya'nın cenazesi, isim karışıklığının düzeltilmesinin ardından Malatya'dan kente getirilerek toprağa verildi. Emrah Kaya adıyla Hakkari'de toprağa verilen aynı çatışmada ölen PKK'lı Faruk Bulut'un cenazesi de buradan alınarak Diyarbakır'da toprağa verilmişti.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Karataş Karakolu bölgesinde 7 Ocak 2013'te çıkan çatışmada 14 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi. Buradan alınan PKK'lıların cenazeleri, otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Daha sonra teşhis edilen cenazeler ailelerine teslim edildi.

Ancak bir süre önce Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan Diyarbakırlı PKK'lı Faruk Barut'un ailesine, çocuklarının cenazesinin yanlışlıkla, Hakkari'de aynı çatışmada öldürülen PKK'lı Emrah Kaya'nın ailesine teslim edildiği bilgisi verildi.

DNA sonuçlarına göre ortaya çıkan yanlışlık üzerine PKK'lı Faruk Barut'un ailesi 3 gün önce Diyarbakır'dan Hakkari'ye geldi. Barut ailesi, Hakkarili olan PKK'lı Emrah Kaya'nın ailesiyle birlikte Biçer Mahallesi'ndeki Teksel mezarlığına giderek, geçen 22 Ocak'ta Emrah Kaya zannedilerek toprağa verilen Barut'un mezarını, savcılığın izniyle açıp cenazeyi Diyarbakır'a götürdü.

Hakkarili PKK'lı Emrah Kaya'nın ailesi ise Malatya'ya giderek, burada bekletilen cenazelerini alarak bugün Hakkari'ye getirdi. Caneze aracındaki Kaya'nın canezesi, Biçer Mahallesi'ndeki Teksel Mezarlığı'na götürüldü. BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt, BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, Meya-Der Hakkari Şube Başkanı Ramazan Elmas, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve kadınların da aralarında bulunduğu 200 kişi cenaze törenine katıldı.

PKK'lı Emrah Kaya'nın cenazesi okunan duaların ardından aynı mezarlıkta toprağa verilirken, annesi Sıddıka Kaya, akan kanın durmasını ve hükümetin barış konusunda samimi olmasını istediklerini söyledi. Cenaze töreninde Kürtçe bir konuşma yapan BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt ise, daha önce cenaze töreni yapıldığı için ailenin de isteği üzerine bu kez kitlesel cenaze töreni yapılmadığını belirtti. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'lı Emrah Kaya'nın Canezesi Hakkari'de Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement