PKK'nın Ağrı Dağı Sorumlusu Suriyeli Teröristten Şok İtiraflar - Son Dakika
Güncel

PKK'nın Ağrı Dağı Sorumlusu Suriyeli Teröristten Şok İtiraflar

PKK\'nın Ağrı Dağı Sorumlusu Suriyeli Teröristten Şok İtiraflar

Ağrı'da yakalanan bölücü terör örgütü PKK'nın sözde Ağrı Dağı sorumlusu 'Çiya Sefkan' kod adlı Suriyeli Hasan Nabo, "10'dan fazla askeri tarayarak öldürebilirdik."

24.11.2012 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da yakalanan bölücü terör örgütü PKK'nın sözde Ağrı Dağı sorumlusu 'Çiya Sefkan' kod adlı Suriyeli Hasan Nabo, "10'dan fazla askeri tarayarak öldürebilirdik. İran'dan katır sırtında patlayıcıları Türkiye'ye soktuk" dedi.

Ağrı'da yakalanan bölücü terör örgütü PKK'nın sözde Ağrı Dağı sorumlusu 'Çiya Sefkan' kod adlı Hasan Nabo (30) ile Patnos'ta işportacılık yapan ve Nabo ile bombalı eylem yapmak istediği iddia edilen Fadıl Özdoğan'ın yargılanmasına Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Hasan Nabo, mahkemede verdiği ifadede, İran'dan yasal olmayan yollardan katır sırtında Ağrı Dağı'na geçtiğini belirterek, "Örgütte Türkçe konuşulduğunu kampta öğrendim. Türkiye'ye 2004 yılında yasal olmayan yollarla katır sırtında Ağrı Dağı'na geçtim. Patnos ilçesinde Bölge Trafiğe saldırı eylemini gerçekleştirdim" dedi.

Eylemi Sidar ve Botan kod adlı iki kişiyle yaptıklarını ifade eden Nabo, "Irak'tan talimat geldi. 'Eylem yapacaksınız' dediler. Ben eylem yapmak istemiyordum. Çocukken 'okuyup avukat olacağım, insanların haklarını savunacağım' diye hayallerim vardı. Hedef alınarak ateş edilmedi. İsteseydik rahatlıkla binayı roketle vurabilirdik. Amacımız öldürmek değil ses getirmekti. Çakırbey köyünde örgüt, Hacı Ramazan'a çalıştırması için para vermişti. Patnos ile Tutak arasında Kervetin kırsalında 2009'da askerler operasyon yapmış, bizi arıyorlardı. Aşırı yağmur başladı. Bütün askerler bir naylonun altına girdi. 10'dan fazla asker vardı. Biz istesek hepsini aynı anda tarayıp öldürebilirdik, yapmadık. Arkadaşımla beraber oradan uzaklaşıp mağaraya gittik. Yağmur durduktan sonra askerler bizim kaldığımız mağaraya geldi. Mağara iki katlıydı, biz alt katındaydık. Asker, deliği fark etti ve komutanı çağırdı. Sadece üst kata bomba attılar. Komutan insancıldı. Karanlık oldu, dışarı çıktık. Yine 10 asker önümüzde gidiyordu. Onlar bizim ölümümüze neden olmadıkları için bize gelen talimat üzerine ateş etmedik" diye konuştu.

Hasan Nabo, "16-17 yaşında Suriye"nin Afrin şehrinde bir köyde yaşarken örgüte katıldım. Köyde yaşayan halk PKK ile birlikte hareket ediyordu. PKK'lıların kılık kıyafetlerinden ve gördükleri itibardan etkilenerek örgüte katılma kararı aldım. 10 kardeşiz ama sadece ben örgütteyim. Afrin'de kapalı odalarda, daha sonra Kandil'de silahlı eğitim gördüm. Suriye 'de PYD ve

PKK etkilidir. 2004 yılına kadar Kandil'de kaldım. Bu süre içerisinde Talabani kuvvetleriyle silahlı çatışmalar oldu" dedi.

13 YILDIR ARANIYORDU

Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nün 8 Aralık 2011 günü düzenlenen operasyonda uyurken yakaladığı PKK'nın Tendürek sorumlusu 'Serkeş' kod adlı Zafer Zal'ın itirafları üzerine il merkezinde çeşitli noktalara baskınlar yapılmıştı. Patnos ilçe merkezindeki Yunus Emre Mahallesi'ne 18 Haziran 2012 günü operasyon düzenleyen polis, sözde Patnos bölge sorumlusu olan 'Çiya Sefkan' kod adlı Suriyeli Hasan Nabo'yu (30) bir evde yakalamıştı. Aranan Suriyeli teröristin üzerinde Uzi marka suikast silahı, susturuculu tabanca, el bombası çıkmıştı. Suriyeli terörist, sorgusunun ardından 19 Haziran 2012 günü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Nabo'nun barındığı ve gösterdiği yerlerde yapılan aramalar sonucunda 1 adet Uzi marka suikast silahı, 3 adet şarjör, 60 adet bu silaha ait mermi, 1 adet el bombası, 12 adet elektrikli kapsül, 1 adet tabanca, 12 adet mermi, 1 adet susturucu, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme, termos içerisine yerleştirilmiş 3 kilogramlık bomba, 1 adet içi plastik patlayıcıyla doldurulmuş el bombası, 25 metre elektrik kablosu ve 8 adet pil ele geçirilmişti. Nabo'nun yapılan sorgulaması neticesinde 29 Haziran 2005 günü Patnos Bölge Trafik ve Denetleme İstasyonu Amirliği'ne yapılan saldırı, 19 Ağustos 2006 tarihinde Taşlıçay ilçesi doğalgaz boru hattına yapılan saldırı, 6 Ağustos 2008 tarihinde Malazgirt İlçe Emniyet Amirliği'ne silahlı saldırı eyleminde bir polis memurunun şehit edilmesi, 3 Mayıs 2008 günü Patnos Bölge Trafik ve Denetleme İstasyonu Amirliği'ne yapılan saldırı, 3 Ekim 2008 günü Patnos ilçesindeki radar üssüne yapılan taciz atışı eylemi, 19 Kasım 2008 günü Çemçe-Madur bölgesinde çıkan çatışmada bir binbaşının şehit edilmesi, 1 Ekim 2010 tarihinde Patnos ilçesi Çakırbey köyü yakınlarında yaşanan çatışma, 21 Temmuz 2011'de Van'ın Çaldıran ilçesinde gerçekleştirilen yol kesme eylemi, 7 Ekim 2011'de Tutak İlçe Emniyet Amirliği'ne yönelik gerçekleştirilen silahlı taciz eylemine karıştığı belirlenmişti.

'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, cebir tehdit veya hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs etmek, nitelikli yağma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 80 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan Hasan Nabo ile birlikte bombalı eylem yapmak isteyen Fadıl Özdağın hakkında 15-20 yıl arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açılmıştı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PKK'nın Ağrı Dağı Sorumlusu Suriyeli Teröristten Şok İtiraflar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement