PKK'nın Finans Kaynağını Kurutacak İmza - Son Dakika
Güncel

PKK'nın Finans Kaynağını Kurutacak İmza

PKK\'nın Finans Kaynağını Kurutacak İmza

Türkiye ve Almanya, PKK'nın finans kaynaklarını kurutacak Mutabakat Metni'ni imzaladı.

15.03.2013 14:23  Güncelleme: 14:35

Almanya Büyükelçisi Pohl, PKK'nın finans kaynaklarını kurutacak Mutabakat Metni'nin imzalandığını açıkladı.

TERÖRLE ORTAK MÜCADELE DAHA DA ETKİNLEŞECEK

Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl, Türkiye'nin PKK'nın finansman kaynaklarını kurutmak için son 2 yıldır yoğun çaba harcadığı Türk ve Alman Mali Suçları Araştırma Kurulları (MASAK) arasındaki Mutabakat Metni'nin, önceki gün imzalandığını söyledi.

Star gazetesine konuşan Büyükelçi Pohl, "Mutabakat, güvenlikte işbirliğimizi ileri götürecek önemli bir adım" dedi. Pohl, Almanya'nın, PKK terörüyle mücadele konusunda yaptıkları hakkında da bilgi verdi.

MÜCADELE HIZ KAZANACAK

Pohl, terörle mücadele konusunda iki ülkenin arasının "zannedilenden çok daha iyi" olduğunu vurgulayarak, son dönemde, Almanya tarihindeki ilklere işaret etti. Pohl, milyarlarca dolara hükmeden PKK'nın gelir kaynağını kurutacak MASAK'lar arası Mutabakat Metni ile ilgili "güvenlikte işbirliğimizi ileri götürecek önemli bir adım" tanımlaması yaptı. Anlaşmanın teknik sorunların aşılmasından sonra önceki gün imzalanmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Pohl, mutabakatın kara para ve terörizmin finansmanıyla mücadele çerçevesinde yürütülen çalışmalara hem hız, hem de etkinlik kazandıracağını ifade etti.

KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ ÖNEMLİ

PKK'ya silah bıraktırmayı hedefleyen Barış Süreci'ne ilişkin de görüşlerini açıklayan Pohl, Almanya'nın da Kürt kökenli vatandaşları nedeniyle konuyu yakından takip ettiğini söyledi. Pohl, "Kürt sorunun çözülmesi son derece önemli. Çünkü bu Türkiye'nin ekonomik, toplumsal, siyasal gelişimi için çok önemli. Almanya Başbakanı Angela Merkel de bu süreci desteklediğini ifade etti. Merkel, "Türk hükümeti de son zamanlarda son derece olumlu adımlar atıyor. Almanya'da 800 bin kişi, kendini Kürt diye ifade ediyor. Dolayısıyla bu sorunun çözümü, Almanya açısından da önem taşıyor" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel PKK'nın Finans Kaynağını Kurutacak İmza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement