Şantiye Basan PKK, Kaçırdığı 15 İşçi ve 15 Güvenlikçiyi Serbest Bıraktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şantiye Basan PKK, Kaçırdığı 15 İşçi ve 15 Güvenlikçiyi Serbest Bıraktı

Şantiye Basan PKK, Kaçırdığı 15 İşçi ve 15 Güvenlikçiyi Serbest Bıraktı
25.07.2015 09:53  Güncelleme: 13:20

Silopi'de daha önce bastıkları şantiyeyi basan PKK, 6 iş makinesini yaktıktan sonra 15 işçi, 15 özel güvenlik görevlisini kaçırdı; bir süre sonra da serbest bıraktı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde termik santrale kömür çıkaran bir şantiyeyi bu sabah basan PKK'lı teröristler, 15 işçi ve 15 özel güvenlik görevlisini kaçırdı. Bu kişileri 6 kilometre uzağa götürüp serbest bırakan teröristler, 10'u kamyon olmak üzere 13 aracı da yakarak kaçtı.

15 İŞÇİ 15 GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ KAÇIRDI

Silopi'nin Görümlü ve Çalışkan beldeleri arasındaki Cudi Dağı'nda bulunan Silopi Elektrik A.Ş.'ye ait termik santrale kömür çıkartan özel bir şirketin şantiyesine baskın düzenleyen kalabalık PKK'lı grubu, özel güvenlik görevlilerini ve çalışanları etkisiz hale getirdi. Şantiyedeki 10 kamyon, 1 iş makinesi ve 2 servis aracını da ateşe verip yakan PKK'lılar, 15 işçi ile 15 özel güvenlik görevlisini yanlarına alarak bölgeden uzaklaştı.

6 KİLOMETRE SONRA SERBEST BIRAKTI

Olayın duyulması üzerine bölgede operasyon başlatılırken, PKK'lı teröristler kaçırdıkları 30 kişiyi 6 kilometre uzaklıkta serbest bıraktı.

4 GÜN ÖNCE DE BASMIŞLARDI

Aynı şantiyeyi 4 gün önce de basan PKK'lı teröristler iş makinelerini ateşe vermiş, kaçırdıkları 2 işçiyi ise daha sonra serbest bırakmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şantiye Basan PKK, Kaçırdığı 15 İşçi ve 15 Güvenlikçiyi Serbest Bıraktı - Son Dakika


Advertisement