Tunceli'de yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, şüphelenerek durdurdukları iki araçta yaptıkları aramalarda PKK'nın dağ kadrosuna teslim edilmek üzere 3 jeneratör ve 400 litre yakıt ile 1 tabanca ele geçirdi.
ARAÇLAR YOL AYRIMINDA DURDURULDU
Örgütün dağ kadrosuna malzeme taşınacağı ihbarı alan jandarma ekipleri, önceki gün Tunceli- Pülümür Karayolu'nun Karakoç yol ayırımında 06 AG 0023 ve 23 AD 460 plakalı iki aracı durdurdu. Araçlarda yapılan ayrıntılı aramada, bagajlarda 3 jeneratör ve bidonlarda toplam 400 litre yakıt ile Browning marka 1 tabanca, bu tabancaya ait 9 mm çapında 40 mermi ile 7.65 mm çapında 19 tabanca mermisi ele geçirildi.
3 ZANLI TUTUKLANDI
Araçlarda bulunan Elazığ ve Bingöl nüfuslarına kayıtlı A.E., N.C., Y.K. ve Y.S. jandarma tarafından gözaltına alındı. Dün gece sorguları tamamlanan 4 şüpheli, akşam geç saatlerinde çıkarıldıkları savcılıkta ifade verdi. İfadeleri alınan 4 kişiden 1'i serbest bırakılırken, 3 zanlı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.
3 zanlı, PKK'ya yardım ve yatıklık ettikleri, örgüte malzeme temin etme suçunu işledikleri gerekçesiyle tutuklanarak Tunceli Cezaevi'ne konuldu.
Son Dakika › Güncel › PKK'ya Jeneratör ve Mazot Götüren 3 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (33)