Plattino Ödülleri Christian Wulff ve Oyuncu Nursel Köse'ye Verildi - Son Dakika
Güncel

Plattino Ödülleri Christian Wulff ve Oyuncu Nursel Köse'ye Verildi

Plattino Ödülleri Christian Wulff ve Oyuncu Nursel Köse\'ye Verildi

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde faaliyet gösteren Türk -Alman Öğrenci ve Akademisyenler Platformu(TD-Plattform), Düsseldorf kentinde düzenlediği törenle 2015 Plattino ödüllerini sahiplerine VERDİ.

12.04.2015 12:44

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde faaliyet gösteren Türk -Alman Öğrenci ve Akademisyenler Platformu(TD-Plattform), Düsseldorf kentinde düzenlediği törenle 2015 Plattino ödüllerini sahiplerine VERDİ.

TD-Plattform bu yıl Plattino ödüllerini, Almanya'nın eski cumhurbaşkanı Christian Wulff ve oyuncu Nursel Köse'ye verdi.

Düsseldorf'ta düzenlenen, Plattino ödül töreninde Türk -Alman Öğrenci ve Akademisyenler Plattformu(TD-Plattform) Başkanı Caner Aver, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür, Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Teşkilatı Başkanı Armin Laschet, TD-Plattform Danışma Kurulu Başkanı ve iş adamı Kemal Şahin ve Türkiye Uyum ve Araştırmaları Merkezi (TAM)Vakfı Direktörü Hacı Halil Uslucan birer konuşma yaptı.

Plattino ödülünün verildiği Almanya eski cumhurbaşkanı Christian Wulff ve oyuncu Nursel Köse, tören boyunca davetlilerden yoğun ilgi gördü. Türk -Alman Öğrenci ve Akademisyenler Platformu(TD-Plattform) Başkanı Caner Aver, "TD Platform olarak 6'ncısıhı düzenlediğimiz Plattino Ödülü'nü alanlarında yaptıkları mükemmel çalışmalarla, halkların kaynaşmasına, yakınlaşmasına Türk- Alman dostluğunun pekişmesine katkı sunan ve örnek olan eski Cumhurbaşkanı Christian Wullf ve birçok başarıya imza atan oyuncu Nursel Köse'ye takdim etmekten onur duyuyoruz" dedi.

Almanya'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından TD-Plattformu'nun partiler üstü bir oluşum olduğunu ifade eden Caner Aver, "Çalışmalarımızla büyüyoruz, çalışmalarımıza verilen değer doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Eğitim, sosyal yapı ve iş piyasasındaki dezavantajların, siyasete ilgisizliğin bilincindeyiz. Toplumsal sorunları sınırlı olanaklarımızla ve gönüllü çalışmalarla aşamayacağımızı da biliyoruz, ancak yine de çalışıyoruz farkındalık yaratarak başkalarını da projelerde çalışmaya çekiyoruz ve bunu yıllardır yapıyoruz" sözleriyle TD-Plattform'un faaliyetlerinden davetlilere bilgiler verdi.

"ALMANYA'DAN ÖDÜL OLMAYACAK DEDİĞİM BİR SIRADA ÖDÜL GELDİ"

Oyuncu Nursel Köse ödül töreninde davetlilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, davetliler arasında bulunan CDU Milletvekili Cemile Yusuf'un da oyuncunun yanına gelerek fotoğraf çektirdi. Nursel Köse, DHA'nın sorularını yanıtlarken salona giriş yapan ve yanına gelen Almanya eski cumhurbaşkanı Christian Wulff'a, mikrofonu uzatarak "Neler konuşmak istersin" diye sordu. Bunun üzerine oyuncu Köse ile Christian Wulff arasında ilginç bir diyalog gerçekleşti.

Nursel Köse, TD-Plattform'un kendisini şaşırtıp gururlandırdığını anlatırken şöyle konuştu:

"Almanya'da yapmadığım iş kalmadı, birçok alanda ilklere imza attım, burada yapılan işlerin hepsi galiba araya gidiyor diye düşündüğüm sırada, bu ödül geldi. Ödüllendirilmek çok güzel bir duygu tabi ki, yaptığınız işin başka insanlar tarafından görüldüğünü, fark edildiğini görmek sevindirici ve mutlu edici" dedi. Sahnede alkışlar eşliğinde ödülünü alan Nursel Köse, kürsüde yaptığı teşekkür konuşmasında ise şunleri ifade etti: "Ödüle layık görüldüğüm için mutlu oldum. Bu ödülü oyuncu olarak çalışmalarıma borçluyum. Sinema farklı olanı ve kültürel çeşitliliği kitlelere taşıyan, anlatan çok güçlü bir araç. Hayatım boyunca, sanat, edebiyat ve sinemayı değerleri ve kültürü anlatmak ve anlaşılır kılmak için kullandım. Hayatın bana öğrettiği, eğitim ve bilginin, birikimini anlamak için hoşgörü ve saygı için anahtar olduğu. Bu yüzden bu ödülü hoşgörü, eğitim, saygı platformunda çalışmalar yapan Türk- Alman Öğrenci ve Akademisyenler Platformu (TD-Plattform)'ndan almak benim için çok anlamlı ve çok değerli. Biz Türk Müslüman, göçmen yabancı kadınlara özgürlük gümüş tepside sunulmuyor. Bu ödülü tüm göçmen kadınlar adına alıyorum. Bu şekilde onların da kendi amaçları, istekleri, özgürlükleri için mücadele etmelerini istiyorum. Beni çok etkileyen 'Anam' filminde de 'Mücadele etmeyen kaybeder' deniliyordu."

WULLF'A SALONDA ALKIŞ

Sahnede ödülünü aldıktan sonra kürsüde konuşmasına başlayan Almanya eski cumhurbaşkanı Christian Wulff, espriler yapınca büyük alkış aldı. Wulf, "Türkiye ve Almanya arasında birbirine geçmiş ilişkiler var, dünya da Türkiye'deki kadar tanıdığım başka bir ülke yok. Müslüman inancına sahip 4 milyon insan varsa tabii ki sadece o insanlar değil o din de, camiler de Almanya'ya aittir. Bundan daha doğal bir şey olamaz diye düşünüyorum, ancak görüyorum ki bugün öyle değil ve bir gün bu tür bir şey için ödül verilmezse o zaman doğal olduğu anlaşılacaktır" dedi. Wulff, şöyle devam etti:

"Hıristiyanlar'ın zulme uğradığından söz edenlerin ki haklı olarak Müslümanların uğradığı zulümlerden söz etmemesini şaşırtıcı buluyorum. Ben nasıl ki Müslümanlar ve Müslümanlık Almanya'ya ait diyorsam, buna uygun olarak 2 hafta sonra Ankara'da TBMM'de 'Hristiyanlık da Türkiye'ye ait, Hristiyanlar da rahip okulunu açabilmeliler, dinlerini yaşayabilmeliler Noel kutlayabilmeliler' diyeceğim. Ben genelde çok fazla ödül kabul etmiyorum. Bu ödülü alıyorum çünkü doğru bir iş yapıyorlar; katılım, eşitlik, eğitim için çalışıyorlar. Almanya'ya dışarıdan bakınca bunun doğru olduğunu görüyorum. İnsanlar birbirlerine saygılı davranır, toplumda değer verilir, insanların toplumda bir yere gelinmesine izin verilirse, bu başarılırsa hiçbir sorun kalmaz. Ben, bana nasıl davranılmasını istiyorsam, insanlara da öyle davranıyorum, hayat daha kolay." - Dusseldorf

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Plattino Ödülleri Christian Wulff ve Oyuncu Nursel Köse'ye Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement