Polis Okulunda İlk Ders Erciyes Üniversitesi Rektörü'nden - Son Dakika
Güncel

Polis Okulunda İlk Ders Erciyes Üniversitesi Rektörü'nden

Polis Okulunda İlk Ders Erciyes Üniversitesi Rektörü\'nden

Demet ÖZTÜRK KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Polis Meslek Yüksek Okulu 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreninde ilk dersi Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fahrettin Keleştemur verdi.

24.09.2013 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demet ÖZTÜRK KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Polis Meslek Yüksek Okulu 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreninde ilk dersi Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur verdi.

PMYO Konferans Salonu'nda yapılan açılış törenine, Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve davetliler katıldı. Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Yavuz, 1984 yılından beri 30 yıldır polis okulu olarak hizmet ettiklerini belirterek, 'Polis eğitiminde amaç, öğrenciyi sadece mesleki bilgi kazandırmak değil, bunun yanında özgür düşünebilme, iyi muhakeme edebilme, süratli ve sağlıklı karar verebilme yeteneğine sahip, değişen toplum şartlarına uyabilen polis yetiştirmek' dedi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, polisin vatandaşların hak ve özgürlükleri arasındaki, hassas dengeyi sağlamak görevli olduğunu anımsatarak, 'Son yıllarda polis teşkilatımız, yüksek okul mezunlarının artmasıyla, çağdaş, insan haklarına saygılı, toplum içinde saygıyla bakılan yer edindi. Polis, vatan ve insan sevgisiyle donanmış olarak güvenlik hizmetlerini yerine getirirken, kendilerini bugüne getiren aileleri ve topluma vefa borcu olarak görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri son derece önemli' diye konuştu. Konuşmaların ardından Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, açılış dersi verdi. Prof. Dr. Keleştemur, polisin eğitim alırken, teorik bilgilerin yanında, günlük yaşamdan ve tarihten de bilgi ve tecrübe edinmesi gerektiğini anlattı. Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşundan örnekler veren Keleştemur, polisin de toplumun içinden olduğunu vurguladı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Okulunda İlk Ders Erciyes Üniversitesi Rektörü'nden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement