Polise Saldıran Üniversitelilere 14 Yıl - Son Dakika
Güncel

Polise Saldıran Üniversitelilere 14 Yıl

Polise Saldıran Üniversitelilere 14 Yıl

İzmir'de, polise saldırıp kamerasını kıran 6 üniversite öğrencisi, 12 ile 14 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

11.01.2012 12:02  Güncelleme: 12:05

İzmir'de Ege Üniversitesi'nde PKK terör örgütü ile elebaşı Abdullah Öcalan'a destek amacıyla düzenlenen yürüyüş sırasında görüntü almaya çalışan polis memurlarına saldırmak, yaralanmalarına neden olmak ve fotoğraf makinelerini kırmak suçlarından yargılanan üniversite öğrencilerine ceza yağdı.

Mahkeme sanıklar Mehmet Fatih Kurt, Faruk Kara, Veysel Akkurt, Ufuk Aydın'a 12 yıl 6 ay, Barış Okuducu'ya 14 yıl 6 ay, Masum Ataman'a ise, 2 yıl hapis cezası verdi.

Ege Üniversitesi kampusunda 31 mart 2010 günü toplanan göstericiler, terör örgütü PKK'ya ve elebaşı Abdullah Öcalan'a destek vermek için yürüyüş düzenledi. Gösteri sırasında Edebiyat Fakültesi'ne önüne gelen göstericilerden bir grup, kendilerini kamera ve fotoğraf makinalarıyla görüntülemeye çalışan emniyet müdürlüğü kadrosunda görev yapan sivil polis memurlarına saldırdı.

POLİSLERİ YARALAYIP MAKİNELERİNİ KIRDILAR

Göstericilerin saldırısı sırasında, çeşitli yerlerinden yaralanan polis memurlarının ellerinden alınan fotoğraf makineleri ile kameraları da da kırıldı. Polis memurları, öğrencileri uzaktan izleyen diğer polis ekipleri ve çevik kuvvet tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin gösterisi sırasında çekilen görüntü ve fotoğrafların incelenmesiyle de saldırıya katıldıkları belirlenen kişilere yönelik üç gün sonra operasyon düzenlendi.

Baskınlarda gözaltına alınan Ege Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Kurt (27), İnşaat Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi Faruk Kara (26), Peysaj Mimarlık Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Veysel Akkurt (23), İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ufuk Aydın (23) Fizik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Barış Okuducu (24) ile Alman Dili Edebiyatı bölümü öğrencisi Masum Ataman (27) sevk edildikleri adliyede tutuklandıktan sonra yargılanmaya başlandı.

14.5 İLE 2 ARASINDA DEĞİŞEN HAPİS CEZALARI

Terör Örgütü üyesi olmak, propagandasını yapmak, görevli polis memuruna saldırmak, yaralamak, ızrar, gasp suçlarından haklarında dava açılan 6 üniversite öğrencisinin 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanması sonuçlandı. Avukatların, öğrencilerin ellerinde sadece kalem olduğunu, kaçma şüphesi bulunmayan müvekkillerinin tahliyesini ve beraatini istediği duruşmada ceza yağdı. Yargılanma sonrasında öğrenciler Mehmet Fatih Kurt, Faruk Kara, Veysel Akkurt ve Ufuk Aydın'a 'PKK üyesi olmak ve örgüt adına suç işlemek'ten 7'şer yıl 6'şar ay, polis memuru M.T.'nin yaralanmasına neden oldukları için 13'er ay 15'er gün, polis memurlarından G.N.'nin vücudunda kırık oluşturacak şekilde yaralanmasına neden olmaktan da 3'er yıl 11'er ay 7'şer gün olmak üzere toplam 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanıklardan Barış Okuducu aynı suçlardan ve 'terör örgütünün propagandasını yapmak'tan toplam 14 yıl 6 ay, Masum Ataman ise 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İZMİR

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polise Saldıran Üniversitelilere 14 Yıl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement