
BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun hastanede yaralıları ziyaretin ardından, Hakkari kent merkezinde dün yaşanan olaylarla ilgili toplantı yapıldı. Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, BDP il Başkanı Orhan Koparan, STK temsilciler, esnaf ve vatandaştan oluşan yaklaşık 400 kişinin katıldığı toplantıda, polisin müdahale şekli eleştirildi.
Hakkari Belediyesine ait toplantı salonunda BDP'li Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, topluluğa Kürtçe konuşma yaptı. Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, 15 Şubat komplosunu protesto etmek ve demokratik haklarını kullanmak için dün basın açıklaması yapmak isteyen vatandaşların bu demokratik hakkını hazmedemeyen kolluk görevlilerinin vatandaşlara karşı orantısız güç kullandığını ileri sürdü. Bedirhanoğlu şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi 4 aydır BDP Hakkari il örgütü Hakkari'nin huzuru için büyük çabalar sarfetti ve bunun sonucunda kentimizde huzurlu günler yaşandı. Ne yazık ki, bu huzur bazı kesimlerin işine gelmedi.Bugün 15 Şubat komplosu günü. Kürtler için bugün kara bir gündür. O gün kapitalist sistem ve dünyadaki sistem Türk ve Kürtleri birbirine düşürmek ve Kürt halkını imha etmek için Kürt halkı üzerinde büyük baskı ve zulümler uygulandı. Hepinizin bildiği üzere bütün Avrupa ülkeleri bir olup Kürt halkının Lideri Sayın Öcalan'ı yakalayıp Türkiye'ye getirdiler. Bu komplo sadece Öcalan üzerine değil, bu komplonun amacı Kürt ve Türk halkını birbirine düşürmek ve bu güçlerin amacı bu iki halk üzerinde siyaset yapmaktır. Bu komplonun amacı da buydu. Dün yapacağımız basın açıklaması öncesinde daha basın açıklaması yapmadan Polisler halkımızın üzerine şiddet ve orantısız güç kullanmıştır. Hiç kimse Hakkari halkının onuruyla oynayamaz ve halkın onurunu ayaklar altına alamaz"
BDP Hakkari il Başkanı Orhan Koparan da konuşmasını Kürtçe olarak yaptı. Koparan Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "Sayın Erdoğan Mısır halkı için demokrasi isteyeceğinize halkınız için demokrasi getirin. Dün Hakkari halkı üzerine sizin kolluk görevlileri tarafından orantısız güç kullanmıştır. Hakkari halkı buna sessiz kalmayacaktır. Bunun hesabını sizlerden soracaktır. Buradan Hakkari halkına sesleniyorum; yarın yapacağımız yürüyüşümüze herkesi davet ediyoruz ve sizleri birlik beraberliğe çağırıyoruz" dedi.
Son Dakika › Güncel › Polisin Müdahale Şekline Eleştiri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?