Prof Server Tanilli Son Yolculuğuna Uğurlanıyor (1) - Son Dakika
Güncel

Prof Server Tanilli Son Yolculuğuna Uğurlanıyor (1)

Prof Server Tanilli Son Yolculuğuna Uğurlanıyor (1)

İstanbul'da 80 yaşında vefat eden Prof.Dr.Server Tanilli son yolculuğuna uğurlanıyor.Prof.Dr.Tanilli için ilk tören 2000 yılından beri yazılar yazdığı Cumhuriyet gazetesi önünde düzenlendi.

01.12.2011 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 80 yaşında vefat eden Prof. Dr. Server Tanilli son yolculuğuna uğurlanıyor.

Prof. Dr. Tanilli için ilk tören 2000 yılından beri yazılar yazdığı Cumhuriyet gazetesi önünde düzenlendi. Törene Tanilli'nin öğrencileri, ailesi ve sevenleri katıldı. Törende konuşan YÖK eski Başkanı ve Tanilli'nin üniversiteden akademisyen arkadaşı Prof. Dr Erdoğan Teziç, Tanilli'nin özellikle Uygarlık Tarihi kitabıyla bir çığır açtığını ve aydınlanmanın meşalesini yaktığı söyledi. Kitabın bir ders kitabı olarak yazıldığı halde geniş kitleler tarafından okunduğunu vurgulayan Teziç, 1978 yılında silahlı saldırıya uğrayan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Tanilli'nin buna rağmen düşünmeye ve üretmeye devam ettiğini söyledi. Şair Ataol Behramoğlu da Tanilli'nin kendisine maddi ve manevi yardımları olduğunu söyleyerek, ona saldıranların hala yakalanamadığını hatırlattı. Behramoğlu "Güle güle Server abi" diyerek sözlerini tamamladı.

Tanilli'nin cenazesi Cumhuriyet Gazetesi'nden alkışlarla uğurlandı. Tanilli'nin cenazesi Üsküdar'daki Şakirin Camii'ne götürüldü. Tanilli'nin cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof Server Tanilli Son Yolculuğuna Uğurlanıyor (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement