Profesör Demirbaş'tan 'Helal Kan' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Profesör Demirbaş'tan 'Helal Kan' Tepkisi

Profesör Demirbaş\'tan \'Helal Kan\' Tepkisi

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın helal kan açıklamasına tepki göstererek, "Yıllardır hastalarımıza kullandığımız ilaçlar ve kan ürünleri nedeniyle günah mı işledik?

19.07.2013 11:43  Güncelleme: 11:58

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın 'helal kan' ve 'milli ilaç' açıklamasına Twitter üzerinden tepki gösteren tanınmış organ nakli uzmanlarından Prof. Dr. Alper Demirbaş, "Yıllardır hastalarımıza kullandığımız ilaçlar ve kan ürünleri nedeniyle günah mı işledik? Dün Polonyalı bir vericiden Türk ve Müslüman bir hastaya yapılan yüz nakli helal midir, haram mıdır?" diye sordu.

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın, beslenme alışkanlıkları nedeniyle Türk insanından alınacak 'helal kan' ve 'milli ilaç' üretimi için çalışma başlattıkları yönündeki açıklamalarına tıp dünyasından tepkiler sürüyor. Özel Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı ve bu alandaki sayılı isimlerden Prof. Dr. Alper Demirbaş, Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a Twitter'dan ilginç sorular yöneltti.

Kızılay Başkanı Akar'ı eleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, peşpeşe attığı twitlerde şunları yazdı:

"Aklıma bazı sorular geldi. Bir tıp doktoru olarak, yıllardır hastalarımıza kullandığımız ilaçlar ve kan ürünleri nedeniyle günah mı işledik? Bir organ nakli cerrahı olarak değişik dinlere mensup insanların organlarını, müslüman hastalara naklederek günah mı işledik?

Neredeyse tamamı yabacı patentli ilaçları, ya da kan ürünlerini ve daha önemlisi, Müslüman olamayan insanların organlarını kullanabilir miyiz?

Sorulacak daha çok soru var ama 'milli helal ilaç' diyen bir kişiye Türk Kızılay'ını emanet etmek bir akıl tutulması değil midir?

Kızılay Başkanı'na soruyorum: Dün Polonyalı bir vericiden Türk ve Müslüman bir hastaya yapılan yüz nakli helal midir, haram mıdır?

Kızılay Başkanı'na soruyorum: Birazdan Türk ve Müslüman bir kişiden kardeşine böbrek nakli yapacağım. Verici günahkarsa bu ameliyat haram mıdır?" - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Profesör Demirbaş'tan 'Helal Kan' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement