Qüfür Filmin Galası İçin Güvenlik Önlemi - Son Dakika
Güncel

Qüfür Filmin Galası İçin Güvenlik Önlemi

Qüfür Filmin Galası İçin Güvenlik Önlemi

Çekimleri tamamlanan ve 28 Şubat sürecini mizahi dille anlatan 'Qüfür' filmi 26 Nisan'da gösterime girecek.

23.04.2013 12:36

Çekimleri tamamlanan ve 28 Şubat sürecini mizahi dille anlatan 'Qüfür' filmi 26 Nisan'da gösterime girecek. Yönetmen Mustafa Delazy, açılan tüm davalara rağmen filmin gösterime gireceğini belirterek, "Büyük emek harcanan güzel bir film oldu. Ünlü oyuncuların yer aldığı filmin galası 24 Nisan'da İstanbul'da olacak. Filme tepkilerden dolayı bir olayın çıkmaması için güvenlik önlemleri altında yapılacak" dedi.

Aczimendi lideri Müslüm Gündüz ile Fadime Şahin arasındaki olayı mizahi olarak anlatan, genel yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata, yönetmenliğini oğlu Arafat Şavata ile Mustafa Delazy'ın yaptığı, çekimleri İstanbul'da 1.5 ayda tamamlanan 'Qüfür' filmi gösterime girmeden tartışmalara konu oldu. 28 Şubat'ta gösterime sunulması planlanan film için Fadime Şahin'in ardından Müslüm Gündüz de 'Filmin kendilerini küçük düşürdüğü' iddiasıyla dava açarak vizyona girmesinin durdurulmasını istedi. Mahkeme yaptığı incelemede, filmin günümüzde kamuoyunun ilgisini çeken 28 Şubat dönemine ilişkin olduğu belirtilerek, 'Qüfür' adlı filmin kişilik haklarına saldırı nedeniyle gösterime girmesinin durdurulması isteminin yasal koşulları oluşmadığından reddine karar verdi.

Mustafa Delazy, film izlenmeden davalar açıldığını belirterek, "Fadime Şahin'in, 13 yıldır sır gibi sakladığı 'Tuğba Ahsen Y.' ismi bize açtığı davayla ortaya çıktı. Bizim filmimizi durdurmak isterken, zararlı çıkan o oldu. Biz zaten filmi izlemeden kimsenin önyargılı davranmamasını istemiştik. Bu bir komedi filmidir. Kimsenin rahatsız olmasına gerek yok" diye konuştu.

'FİLM İÇİN GÜVENLİK'

Filmin yapımcısı ve yönetmeni Mustafa Delazy, filmin 28 Şubat'ı anlattığı için bazı kesimlerin rahatsız olduğunu fakat kimsenin rahatsız olmasına gerek olmadığını söyledi. Bu filmde İslam dinini kullanan üçkağıtçıları, rant elde etmeye çalışan insanları komedi diliyle dile getirdiklerini belirten Delazy, Fadime Şahin, Müslüm Gündüz ve Serdar Ortaç'ın da filmi durdurmak için dava açtığını anlatarak, "Bütün davalara rağmen Qüfür filmi gösterime girecek. Herkesin beğeneceğini umduğumuz eğlenceli bir film oldu. Bütün engellere rağmen 26 Nisan'da izleyiciyle buluşacak. Film tüm Türkiye'de gösterime girecek. Filmin galasıda 24 Nisan'da İstanbul'da yapılacak. Filme tepkilerden dolayı, olayların çıkmaması için özel güvenlikle önlemler alınacak" diye konuştu.

Filmde Ayşen Gruda, Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin, Arafat Şavata, Cansu Taşkın, Sinan Benger, Selahattin Taşdöven, Leyla Bilginer, Havin Saç, Ahmet Satılmış, Nelli Mari Rouz Podcopi ve Murat Soydan gibi isimler rol alıyor. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Qüfür Filmin Galası İçin Güvenlik Önlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement