Rabih Abou Khalil, İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak - Son Dakika
Güncel

Rabih Abou Khalil, İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak

Rabih Abou Khalil, İstanbul\'da müzikseverlerle buluşacak

Lübnan asıllı besteci ve ud sanatçısı Rabih Abou Khalil, 9 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak. Khalil, Alman ve Fransız edebiyatını müziğe taşıdığı son çalışmasıyla sahne alacak. Konserde sanatçıya vokalde Arnavut şarkıcı Eline Duni, kemanda Mateusz Smoczynski, çelloda Krzystof Lenczowski ve davulda Jarrod Cagwin eşlik edecek. Rabih Abou Khalil, geleneksel Arap ezgileri, caz doğaçlamaları ve klasik müzik tekniklerini birleştiren müziğiyle tanınıyor. Ayrıca, farklı dillerden şairlerin eserlerini de müziğe dönüştürerek diller arası bir köprü kuruyor.

04.03.2024 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan asıllı besteci ve ud sanatçısı Rabih Abou Khalil, 9 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

CRR'den yapılan açıklamaya göre, Khalil konserde Alman ve Fransız edebiyatını müziğe taşıdığı son çalışmasıyla sahne alacak.

Projede sanatçıya vokalde Arnavut şarkıcı Eline Duni'nin yanı sıra kemanda Mateusz Smoczynski, çelloda Krzystof Lenczowski ve davulda ise Jarrod Cagwin eşlik edecek.

Müziğinde geleneksel Arap ezgileri, caz doğaçlamaları ve klasik müzik tekniklerini birleştiren Rabih Abou Khalil, küçük yaştan itibaren müziğin yanı sıra şiirle de iç içe oldu.

Sanatçı, karmaşık ritimleri ve alışılmadık melodik yapısına rağmen şimdiye kadar yaklaşık kırk şiiri müziğe dönüştürdü. Sadece Goethe, F. Schiller, Friedrich Rückert, Christian Morgenstern ve Joachim Ringelnatz gibi Alman yazarların eserlerini değil, aynı zamanda Paul Verlaine, Arthur Rimbaud ve Theophile Gautier gibi Fransız ve Portekiz şairlerden de eserler seçerek diller arası bir köprü kurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rabih Abou Khalil, İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement