Likör, Osmanlı'dan günümüze kalan ama bir yandan da gitgide unutulan geleneklerden biri. En çok kahveyle yakıştırılan, bayram dendiğinde ikramın önde gelenlerinden, farklı tat ve renklerde sehpaları şenlendiren likörler yüzyıllardır üretiliyor ve tüketiliyor bu topraklarda. Likörün izini süren ve tarihçesinin de ötesinde işin kimyasını araştıran Reyhan Yaman 7 yıl önce likör imalatıyla başladığı bu keyifli tutkusunu kitaplaştırdı ve ortaya tadına doyulmaz Likör Hikayeleri çıktı.
Reyhan Yaman'ın hazırladığı Likör Hikâyeleri, Türkiye'de giderek unutulan likörün macerasını, basit ama keyifli bir dille anlatıyor. Önceleri şehir hayatının ve kültürünün bir parçası olan, evlerin "büfelerinde" küçük kadehleriyle takımı bulunan ve özellikle bayramlarda kahvenin yanında ikram edilen likör, toplumsal kültürdeki olumsuz değişimler ve gayrimüslim nüfusun çeşitli nedenlerle ortak "hayatımızdan" çekilmesi/çıkarılması nedeniyle pek çok şey gibi unutulmaya yüz tuttu. Likör Hikâyeleri, likörün bu eski ve geleneksel konumuna dair hem bir methiye hem de bir hatırlama kaygısıyla hazırlanmış.
Reyhan Yaman, kitapta bir yandan likör tarifleri verip likörle hazırlanan kokteylleri anlatırken bir yandan da likörün tarihine dair önemli bilgiler paylaşıyor. Aynı zamanda likör nasıl içilir, Likör kaç çeşittir, gibi soruların cevabını da kitabında anlatan Reyhan Yaman likörün hikâyesini takip edebilmek için köy köy dolaşıyor ve deneyimlerini okuyucularıyla paylaşıyor.
Sadece likörü değil aynı zamanda bir kültürü de anlatan Reyhan Yaman, tariflerden kadehlere ve Evliya Çelebi'nin notlarına kadar likör hakkındaki pek çok şeyi bu kitaba sığdırıyor.
Son Dakika › Güncel › Reyhan Yaman'dan Likör Hikâyeleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?