Reyhanlı'da Şekerli-Balonlu Çocuk Felci Aşısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Reyhanlı'da Şekerli-Balonlu Çocuk Felci Aşısı

Reyhanlı\'da Şekerli-Balonlu Çocuk Felci Aşısı
23.12.2013 16:19

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde çocuk felci aşısının ikinci etabı başladı.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde çocuk felci aşısının ikinci etabı başladı. Sağlık personeli, aşı için gelen çocuklara şeker ve balon verdi.

Suriye'de salgın haline gelen çocuk felcine karşı önlem almak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğinde ilki 18- 24 Kasım tarihlerinde yapılan çocuk felci aşısının ikincisine başlandı. 0-5 yaş arasında Türk ve Suriyeli toplam 15 bin çocuğun aşılanacağı uygulama kapsamında aile sağlık merkezlerine aşı için gelen çocuklara sağlık personelince şeker ve balon verilirken, aileler de çocuk felci aşısı hakkında bilgilendirilerek Türkçe ve Arapça yazılı broşürler dağıtıldı.

Çocuk felci aşısı için 30 ekibin görevlendirildiğini belirten Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Demir, "İlçe ve köylerde 0-5 yaş gurubundaki çocuklar aşılanıyor. 10 bini Türk 5 bini de Suriyeli olmak üzere toplam 15 bin çocuğa aşı yapılacak" diye konuştu. - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'da Şekerli-Balonlu Çocuk Felci Aşısı - Son Dakika


Advertisement