Rize Polis Meslek Yüksek Okulu'nun Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Rize Polis Meslek Yüksek Okulu'nun Açılış Töreni

Rize Polis Meslek Yüksek Okulu\'nun Açılış Töreni

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Asayişini temin edememiş bir ülkenin sağlıklı bir kalkınma atılımı içine girmesi beklenemez ve düşünülemez."

24.09.2012 14:33

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Asayişini temin edememiş bir ülkenin sağlıklı bir kalkınma atılımı içine girmesi beklenemez ve düşünülemez. Herkes bilmektedir ki kalkınmanın temelinde istikrar var. İstikranın temeli de bütün ülke sathındaki huzur ve güvene bağlıdır" dedi.

Bakan Yazıcı, Rize merkeze bağlı Alipaşa köyünde bu yıl hizmete açılan Rize Polis Meslek Okulu'nun 2012-213 eğitim ve öğretim yılının açılışındaki konuşmasında, "Polislik zor ama bir o kadarda kutsal bir görev. Hiçbir meslek sevmeden başarılı şekilde icra edilemez" diye konuştu.

Polislik mesleğinin asla sevgisiz yapılamayacağını vurgulayan Bakan Yazıcı,

"Polis zor durumda kalan insanların ilk yardımcısıdır. Depremde, selde, afette vatandaşın imdadına koşan ilk kişidir. Bir kazada olay yerine giden ilk kişi polistir, yolda kalmış vatandaşa yardım eden ilk kamu görevlisi yine polistir. Polis aynı zamanda suçluyla, onu yakalayıp adli makamlara teslim etmek için karşılaşan ilk kamu görevlisidir" şeklinde konuştu.

Bakan Yazıcı, hayatın yer yerinde polis olduğunu ve işini yaparken hayatından ödünler verdiğine işaret ederek, onun için bu mesleğin sevilmeden yapılamayacağını ifade etti.

Ülkenin huzurunun, güvenliğinin, birliğinin, düzeninin, bugününün ve yarınlarının güvenlik güçlerine emanet olduğunu söyleyen Bakan Yazıcı,

"Asayişini temin edememiş bir ülkenin sağlıklı bir kalkınma atılımı içine girmesi beklenemez ve düşünülemez. Herkes bilmektedir ki kalkınmanın temelinde istikrar var. İstikranın temeli de bütün ülke sathındaki huzur ve güvene bağlıdır. Demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi de ancak böyle bir istikrar ortamının yaratılması ile sağlanır. Ülkemizde güvenlik ve huzurun devam etmesi hukuk devleti ilkelerinin uygulanması ve çocuklarımızın geleceğe umutla bakabilmesi polis teşkilatımızın en büyük hedefidir" dedi.

Bakan Yazıcı, polis teşkilatının terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri ile birlikte ve amansız bir mücadele içinde olduğunu ifade ederek, "Bu uğurda yeri geldi hiç gözünü kırpmadan şehit düştü, yeri geldi gazi oldu. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi bir kez daha minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum" dedi.

Türk polisinin, halkın huzur ve refahının korunması için terörizme karşı verdiği üstün mücadele azminden gurur duyduklarını ifade ederek, "Polis teşkilatı güçlü olan bir ülkenin iç düzeni de mutlaka güçlü olacaktır. Bu da polis sayesinde gerçekleşecektir" ifadesini kullandı.

-Özgürlük için önce güvenlik sağlanmalı-

Bakan Yazıcı, günümüzde Türkiye'de güvenlik güçlerinin terörizme karşı teröristler ile kararlı bir mücadele sürdürdüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bunu çok farklı değerlendirenler var. Hatta güvenlikçi diye küçümseyenler var. Oysa demokrasilerde, çağdaş ülkelerde devletin en temel görevlerinin başında vatandaşının yaşam hakkını korumak ve sağlamak gelir. Düşünün ki bir devlet bireyin yaşam hakkını koruyamıyorsa ona yönelik tehditleri uzaklaştıramıyorsa tehditler çok kararlı acımasız şekilde devam ediyorsa ve bu kişileri devlet bertaraf etmiyorsa orada görev sorunu var demektir. Dolayısıyla devletin bugün terörle mücadelesini bu anlamda değerlendirmek gerekir. Hani özgürlükçü mü, güvenlikçi mi- Özgürlüğün sağlıklı bir zemine oturtulması için önce güvenliği sağlayacaksınız. Terörü vatandaştan ayıracaksınız. Bugün yapılan bu."

-Polis adaylarına tavsiyeler-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni eğitim ve öğretime başlayan polis adayı öğrencilere seslenerek, "Teknolojik gelişmelerin baş döndürücü hızla geliştiği bir çağda kural dışına çıkanlar, insan sevgisinden yoksun olanlar, insanlık değerini önemsemeyen suçlulara karşı elbette ki teknolojinin en gelişmiş araç gereçleri ile donatılmış olarak mücadele edeceksiniz. Onun için her zaman kendinizi yenileyeceksiniz, sezgileriniz güçlü olacak. İnsanları çok iyi tanıyacaksınız ki suçlu ile suçsuz arasında bir haksız işleme sebebiyet vermeyesiniz" dedi.

Törene, Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve okulda eğitimi başlayacak öğrenciler katıldı.

Törenin ardından polis adayları eğitime başladı.

Muhabir: Tuncay Bekar

Yayıncı: Murat Kaban - RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rize Polis Meslek Yüksek Okulu'nun Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement