Roketatar Tankı Üzerinden Tören Sunumu - Son Dakika
Güncel

Roketatar Tankı Üzerinden Tören Sunumu

Roketatar Tankı Üzerinden Tören Sunumu

30 AĞUSTOS Zafer Bayramının 89'ncu yıldönümü Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli de düzenlenen törenlerle kutlandı.

30.08.2011 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 AĞUSTOS Zafer Bayramının 89'ncu yıldönümü Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli de düzenlenen törenlerle kutlandı. Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde subaylar töreni, çok namlulu roketatar tankının üzerinden sundu.

Edirne'deki törenler sabah saat 09. 00'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Buradaki törenlere Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 54'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, kamu kurumları yetkilileri ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra törenler Talatpaşa Caddesi'nde devam etti. Tören aracına binen Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, halkın bayramını kutladı. Vatandaşlar, askerlerin ve askeri araçların resmi geçit törenini ayakta izledi ve alkışladı.

Kırklareli'DEKİ TÖRENLER

Kırklareli'nde 30 Ağustos Zafer Bayramının 89'ncu yıldönümü saat 09. 00'da Vilayet Meydanı Atatürk anıtı önünde başladı. Burada Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Vilayet Meydanı'nda devam etti. Törende Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, tören aracı ile askerin ve halkın bayramını kutladı. Askerin birliklerin ve araçların resmi geçişi ile tören sona erdi.

ASKERİ ARAÇLARI ALKIŞLARLA İZLEDİLER

Tekirdağ'daki törenlerde sabah saatlerinde valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'nda başladı. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, 8'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenlerin ardından resmi geçit töreni sahil caddesinde yapıldı. Vatandaşlar askeri araçların resmi geçit törenini alkışlarla izledi.

SUBAYLAR, TANK ÜZERİNDE SUNUM YAPTI

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki törenler saat 09. 00'da Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Çatalkaya'nın Atatürk Anıtı'na çelenkleri koyması ile başladı. Buradaki törenlerin ardından, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen resmi geçit töreni ilginç görüntülere sahne oldu. Zafer Bayramı programını sunan subaylar, alana çekilen 'Çok Namlulu Roketatar tankı' üzerine çıkarılan kürsüden sunum yaptı. Konuşmalar tankın yanına getirilen ikinci kürsüden yapıldı. Askeri birliklerin geçişinin ardından tören sona erdi.

GAZİDEN ŞEHİT İSYANI

Tören bitiminde ise Kore Gazisi olan Asaf Parlar, 5'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş'ın yanına gelerek 'Paşam artık şehit vermeyelim, yeter artık' diyerek diyerek dert yandı. Gözyaşlarına hakim olamayan gaziyi Korgeneral Altıntaş, omuzuna dokunarak teselli etti.

DHA - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Roketatar Tankı Üzerinden Tören Sunumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement