Rusya'dan Irak'taki Suriyelilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Rusya'dan Irak'taki Suriyelilere Yardım

Rusya\'dan Irak\'taki Suriyelilere Yardım

Rusya, Irak Kürt Bölgesel Yönetimindeki Suriyeli sığınmacılara yardım için kargo uçağıyla 40 ton malzeme gönderdi.

22.10.2013 15:03  Güncelleme: 15:05

Rusya devleti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Suriyeli sığınmacılara insani yardım için 40 ton malzeme gönderdi.

Battaniye, çadır, giysi ve gıda maddesinden oluşan yardımları taşıyan Rus kargo uçağı, saat 11.30'da Erbil Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı. Uçağı karşılama heyetinde bulunan IKBY Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada sığınmacılar, Irak'a geldikten sonra tüm dünyaya yaptıkları yardım çağrısına ilk cevabı Rusya'nın verdiğini söyledi.

Suriye'deki iç savaşın diğer komşuları gibi Irak'ı da rahatsız ettiğini anlatan Mustafa, "Biz bu savaşın biran önce bitmesinden yanayız. Milyonlarca insan evinden, barkından oldu. Bu insani dram artık bitmeli" dedi.

IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari de yardımlardan dolayı Rusya'ya teşekkür ederken, "Kürt bölgesinde 250 bin Suriyeli sığınmacı var. Suriyeli sığınmacılar için şimdiye kadar 600 milyon dolar harcadık. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Ancak daha fazlası için, insani yardımların devam etmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

Rusya'nın Erbil Konsolosu Valeri Pospilov ise Lübnan'daki sığınmacılara daha önce yardım ettiklerini hatırlatarak, "Şimdi de Irak'taki Suriyeliler için yardım malzemeleri getirdik. Bu bir ilk oldu ama son olmayacak, yardımlarımız devam edecek" diye konuştu.

Valeri, bir gazetecinin "Hem Beşşar Esed'i destekliyorsunuz hem de onun mağdur ettiği sığınmacılara yardım ediyorsunuz, Bu bir çelişki değil mi?" sorusuna, "Biç hiçbir zaman Esed'in arkasında durmadık. Sadece Suriye halkına yardım ediyoruz. Şimdi de bunu yapıyoruz" cevabını verdi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'dan Irak'taki Suriyelilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement