Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Bartın'da - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Bartın'da

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Bartın\'da

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Bu ülkeyi yönetenler, acaba o gün çok mu beceriksizdi ya da başka bir şey mi vardı da bu ülkede ilaç yüzde 80 daha pahalıya satılıyordu?

23.02.2014 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Bu ülkeyi yönetenler, acaba o gün çok mu beceriksizdi ya da başka bir şey mi vardı da bu ülkede ilaç yüzde 80 daha pahalıya satılıyordu? Onun için hiç kimse AK Parti'ye yolsuzluk bulaştıramaz çünkü yemedik, yedirmedik, çalmadık, çırpmadık ki bu hizmetleri getirdik" dedi.

Kafkas, bazı programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bartın'da AK Parti Belediye Başkan adayı Seyfettin Kalay'ın Kültür Merkezi'ndeki proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin yerel yönetimlerden doğduğunu, belediyeciliğin duayeninin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

"Biz yerel yönetimlerden doğduk. Milletlimizle temasa orada başladık ve oradan merkezi yönetime gittik. Yerel yönetimlerde engin tecrübeye sahibiz. Yerel yöneticilik, sosyal belediyecilik AK Parti'nin işidir" diyen Kafkas, 2002'den bu yana herkesin hayatını, hizmetini kolaylaştırdıklarını belirtti.

AK Parti ile siyasetin kodlarının, ölçülerinin ve renginin değiştiğini dile getiren Kafkas, "Biz bu partiyi kurarken 'kimsesizlerin kimi olacağız ve hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedik ve Allah'a şükür öyle oldu. AK Parti iktidarlarından önce sağlık hizmetlerinde zenginin ve devletin memurlarının problemi yoktu çünkü devlet kutsaldı, memurları da kutsaldı, vatandaş önemli değildi. Zenginlerin zaten problemi yoktu. SSK hastanelerinde bodrum katlarında kurulan 3 metrekarelik eczanede hangi ilaç varsa o kadar tedavi olurduk. Hastanelerde muayene olmak için sabah namazında kuyruğa girerdik. Şimdi bir ilin valisi de belediye başkanı da alay komutanı da yoksul insanla aynı sağlık koşullarına sahip oldu. AK Parti ile Recep Tayyip Erdoğan'la Türkiye'nin ölçüleri değişti" şeklinde konuştu.

- 112 Acil Çağrı ve acil sağlık hizmeti suistimali uyarısı

AK Parti iktidarından önce ülkede 600 olan ambulans sayısının bugün bot ambulans, ambulans helikopter, uçak ve paletlilerle 3 bin 700'e yükseldiğine dikkati çeken Kafkas, bu durumun millet tarafından zaman zaman suistimal edildiğini vurguladı.

112 acil çağrı merkezlerine yapılan çağrıların yüzde 90'ının sahte olduğunu, vatandaşların özellikle konuya duyarlı yaklaşması gerektiğini kaydeden Kafkas, şöyle devam etti:

"Allah aşkına bu acilde hizmet veren kardeşlerimiz sizin hayatınızı kurtarmak için orada 24 saat bekliyor. Lütfen onları haksız yere meşgul etmeyin. Adam deneme yapmak için evine ambulans çağırıyor. 'Bir sesinizi duyayım' diye arıyor. Böyle bir dünya yok. Oradaki birinin hayatını kurtarmak için bekleyen insanlara bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Ayrıca ikinci bir uyarıyı da yapmak istiyorum. Biz çağdaş, 3'ncü bin yılın başında herkesin gıptayla baktığı sağlık hizmeti sunuyoruz. Telefonu açıyorsun, günün hangi saatinde hangi doktara muayene olacaksan gelip oluyorsun ama akşam dükkanı kapatınca acile gidiyoruz. Acildeki hastaların alacağı hizmeti engelliyoruz. Onun için bu duyarlılıkları göstermeliyiz.

Biz artık 'insanımıza, topluma götürülen hizmette hep 3 katı, 5 katı' diyoruz."

- Tayyip Erdoğan vurgusu

Kafkas, 10 yıl önce İlaç fiyatlarının yüzde 70 ucuz olacağı söylendiğinde buna kimsenin inanamayacağını ancak bugün ilaçları yüzde 70-80 daha ucuza satıldığını dile getirdi.

"Bu ülkeyi yönetenler, ilacı yüzde 70-80 pahalı satanlar acaba o gün çok mu beceriksizdi ya da başka bir şey mi vardı? Başka bir şey mi vardı ki bu ülkede ilaç yüzde 80 daha pahalıya satılıyordu?" diyen Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onun için hiç kimse AK Parti'ye yolsuzluk bulaştıramaz çünkü yemedik, yedirmedik, çalmadık, çırpmadık ki bu hizmetleri getirdik. Aramızda bunu yapan çıkarsa da hesabını, dersini hem Allah'ın hem de milletin huzurunda biz veririz çünkü AK Parti, Türkiye siyasetini temize çekmiş partidir. Bartın'ın yerel yönetim anlamında çok kaybı var, çok şey kaybetmiş. Önümüzdeki 35 günde çok sıkı çalışmalısınız ama bu yerel seçimlerin başka bir boyutu daha var. Türkiye'nin istikrarı, 3'ncü bin yılın başında layık olduğu yere emin adımlarla yürümesi, 2023'te dünyanın 10 ülkesinden biri olmasının tek yolu var, o da Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönetimde devam etmesidir. Milletin egemenliği ne zaman güçlenmiştir, o zaman makas değiştirmiştir, emin adımlarla yürümeye başlamıştır.

Türkiye'de tek partili dönemde yapılan zulümden sonra Menderes'le bu millet rahatlıyor, millet rahatlayınca birilerinde kaşıntı başlıyor. Menderes'i, Özal'ı milletin elinden aldılar. Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan'ı bu milletin elinden almak istiyorlar. Onun için bu millet Tayyip Erdoğan'ı değil, kendi çocuğumuzun haysiyetini ve adam gibi yaşayacağı ülkede olunup olunmamasını seçecektir. Bu seçim bu milletin hasiyet seçimi, istikbalinin daha aydınlık olup olmamasının seçimidir."

Kafkas, daha sonra partisinin Belediye Başkan adayı Kalay, İl Genel Meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleriyle fotoğraf çektirdi.

Kafkas, programın sona ermesinin ardından Bartın Valisi Ali Çınar, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yaşar Arslan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz ve İl Sağlık Müdürü Dursun Koç ile Şiremirçavuş Mahallesi'nde yapılması plananan 400 yataklı şehir hastanesinin arazisinde ve Ömertepesi mevkisinde yapımı tamamlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde incemelelerde bulundu, 112 Acil Servis'te tedavi gören hastaları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Bartın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement