Sağlık Çalışanlarından Çapa'dan Beyazıt'a Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanlarından Çapa'dan Beyazıt'a Yürüyüş

Sağlık Çalışanlarından Çapa\'dan Beyazıt\'a Yürüyüş

* Samsun'da doktorun öldürülmesini yürüyüşle protesto eden yüzlerce sağlıkçı, il sağlık müdürlüğünün önüne siyah çelenk bıraktı.

01.06.2015 15:53

* Samsun'da doktorun öldürülmesini yürüyüşle protesto eden yüzlerce sağlıkçı, il sağlık müdürlüğünün önüne siyah çelenk bıraktı.

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

İstanbul Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES)'in çağrısıyla Op. Dr. Kamil Furtun'un Samsun'da öldürülmesi sebebiyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde toplanan sağlıkçılar, Çemberlitaş'ta bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir yürüyüş gerçekleştirdi. Birçok sivil Toplum kuruluşu ve partinin destek verdiği eylemde "Yastayız, Yetti Artık" yazılı pankart açıldı. İstanbul Tıp Fakültesi monoblok önünden saat 10.30'da toplanan grup, hastanenin içinde bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Ellerinde daha önce ölen arkadaşlarının fotoğraflarını taşıyan grup ıslıklarla ve alkışlarla hükümetin gerçekleştirdiği sağlık reformları protesto edildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE YÜRÜDÜLER

Eylemde 'Sağlık Bakanı istifa' 'Hükümet uyuyor sağlıkçılar ölüyor' sloganları atılırken, sağlıkçıların öldürülmesinin asıl suçlusunun ticarileşmiş sağlık sistemi ve hükümetin sağlık politikaları olduğu vurgulandı. Grup saat 11.00 sıralarında hastaneden çıkarak Milet Caddesi üzerinde yürüyüşe başladı. İstanbul'da bulunan birçok hastanede çalışan sağlıkçıların katılımıyla gerçekleşen yürüyüş nedeniyle cadde trafiğe kapandı. Trafik polisleri ve sivil polislerin eşliğinde yürüyüşünü sürdüren grup bir süre tramvay yolundan ilerleyerek İl Sağlık Müdürlüğü'ne ulaştı.

"YASTAYIZ, ÖFKELİYİZ, İSYANDAYIZ"

Çevik kuvvet polislerinin geniş güvenlik önlemi aldığı binanın önüne gelen grup üyeleri ıslıklar ve alkışlarla protesto gösterilerini sürdürdü. Eyleme destek veren DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu " Türkiye'nin dört bir yanında yastayız, öfkeliyiz, isyandayız. Kamil arkadaşımızın katledilmesinden dolayı isyandayız, ve bu yüzden bugün alanlardayız" dedi. Grup adına yapılan basın açıklamasını SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak yaptı.

Bugün tüm yurtta isyanda olduklarını belirten Kavak, "29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli, Göğüs cerrahisi uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun uğradığı silahlı saldırı sonucu, görevi başında hunharca katledildi. Oysa biz uyarmıştık. Artık yeter dedik. Sağlıkta günbegün artan şiddete karşı duymadılar sesimizi. Acil taleplerimizi ilettik. Görmezden geldiler. Türk Ceza Kanunu'na ek maddeler önerdik, yok saydılar. Açıklamalar eylemler toplantılar yaptık. Sağlık Bakanlığı'nın önünü aşındırdık. Meclis komisyonunda sunumlar yaptık. Dikkate almadılar. Öfkeliyiz. Sadece katiller değil azzmettirenler ve önlem almayanlar da bu cinayetten sorumludur. İsyandayız. Bugün ülkemizin bütün sağlık kuruluşlarında yastayız, isyandayız. İsyandayız çünkü ülkemizde her alanda olduğu gibi sağlıkta da şiddet olağan bir hal aldı." denildi.

Basın açıklamasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü'nün kapısına siyah çelenk bırakıldı. Grup bundan sonra olaysız bir şekilde dağııldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanlarından Çapa'dan Beyazıt'a Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement