'Şah Fırat'a Katılan Tanklar ve Araçlar Birliklerine Dönüşe Geçti - Son Dakika
Güncel

'Şah Fırat'a Katılan Tanklar ve Araçlar Birliklerine Dönüşe Geçti

Şah Fırat Operasyonu öncesinde Şanlıurfa sınırına sevk edilen tank ve zırhlı araçlar bölgeden ayrıldı. Tankların dönüşü büyük heyecanla izlendi.

23.02.2015 14:42  Güncelleme: 15:41

Süleymna Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nu tahliyesi için düzenlenen Şah Fırat Operasyonu öncesinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Mürşitpınar sınırına sevk edilen tank ve zırhlı araçlar bölgeden ayrıldı.

SINIRA KONUŞLANDIRILMIŞLARDI

Şah Fırat operasyonu öncesi çevre illerden çok sayıda özel birlik, zırhlı araç ve tank Mürşitpınar sınırına koşullandırılmıştı. Süleyman Şah Türbesi'nin nakli Saygı Karakolu'ndaki personelin tahliyesi için yapılan operasyonun ardından birlikler, Suruç'taki Piyade taburuna çekilmişti.

CEP TELEFONLARI KAYITTAYDI

Tanklar tırlarla, cephane ve birlikler ise askeri araçlarla, Suruç'tan ayrıldı. Tankları taşıyan TIR'lar, dar ilçe sokakları nedeniyle seyir etmekte zorlanırken, Suruçlular ise sevkiyatı ilgiyle izledi. Kimisi askeri sevkiyatı cep telefonlarına kaydetti.

HAREKETLİLİK DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan sevkiyatı yapılan birlikler ile zırhlı araç ve tankların kendi birliklerine gönderildiği öğrenilirken, Mürşitpınar Sınır Kapısı-Suruç arasındaki askeri ve sivil ambulansların hareketliliği dikkat çekti.

YENİ TANKLAR KONUŞLANDIRILDI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Şah Fırat operasyonu öncesinde askeri yığınak yapılmıştı. Operasyona katılan tanklar bölgeden ayrılırken, Kobani'de beklenen olası çatışmalar nedeniyle yeni tanklar bölgedeki mevzilere konuşlandırıldı. Tankların namluları ise Kobani tarafına doğrultuldu.

\'Şah Fırat\'a Katılan Tanklar ve Araçlar Birliklerine Dönüşe Geçti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Şah Fırat'a Katılan Tanklar ve Araçlar Birliklerine Dönüşe Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • düşünüp dirilmek: vatan toprağını terkeden araçları seyretmek ibretlik bir durumdur utanç durumu 7 11 Yanıtla
  • Mr.T: Danışıklı dövüş için bu kadar tantanaya ne gerek vardı?... Üç beş otobüs ve kamyonla aynı iş yapılırdı... Utanç verici!... Duyduk duymadık demeyin!... Bunlara artık oy yok!... 12 3 Yanıtla
  • SERDAR: NE KADAR ESKİ TANKLAR HİÇ YAKIŞMIYOR TSK YA NERDE ALTAY TANKIMIZ 8 5 Yanıtla
  • mustafa: Farkında mısın Türk Milleti! Fırat ismi etrafında sana ilahi bir uyarı yapılıyor! O uyarıda deniliyor ki; “Kaderin Fırat boylarında düğümleniyor! Başına geçirdiğin adamların vicdanlarındaki ve kanlarındaki asli cevheri tayinden bir an olsun uzak durursan, bugün ata mezarlarının bulunduğu Fırat boylarını kaybedersin, yarın Dicle’ni, öbür gün Kızılırmak’ını, Yeşilırmak’ını Seyhan’ını, Ceyhan’ını, Menderes’ini, Çoruh’unu kaybedersin!” 4 3 Yanıtla
  • 6saray: Mr T mal mal konusma denyo. O kadar asker gidiyor bisey olsa senmi vericen cevabini hoduk. Bu kadar basitti gidip bi kac pikapla getirdeydiniz 5 2 Yanıtla

Advertisement