Sahte İçkide Bir Şok Gelişme Daha - Son Dakika
Güncel

Sahte İçkide Bir Şok Gelişme Daha

Sahte İçkide Bir Şok Gelişme Daha

Antalya'da Rusların sahte içkiden ölmesi üzerine, üretilen sahte içkilerin sulandırıldıkları belirlendi.

05.03.2012 12:20  Güncelleme: 13:02

İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nde ürettikleri sahte içkileri, lüks restoran, gece kulübü, otel ve tekel bayilerine sattıkları ileri sürülen 13 kişi tutuklandı.

Antalya'da Rusların sahte içkiden ölmesi üzerine şüphelilerin ürettikleri sahte içkileri sulandırdıkları belirlendi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, başta İstanbul Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar ile Bursa ve Kocaeli'nde ürettikleri sahte içkileri, lüks restoran, gece kulüpleri, otel ve tekel bayilerine sattığı öne sürülen bir şebekenin varlığını tespit etti.

Liderliğini Ercan K.?nin yaptığı öne sürülen şüpheliler 6 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alındı. Takipte şüphelilerin adres ve kimlikleri bilgileri ile bütün faaliyetleri ortaya çıkarıldı. Çete üyelerinin güvenlik güçlerine yakalanmamak için telefonda müşterileriyle şifreli konuştukları tespit edildi.

RUSLARIN ÖLÜMÜ ÜZERİNE SULU ÖNLEM

Müşterinin içki siparişi verirken, şişede istediklerinde, 'Kravatlı getir" bidonla istediklerinde ise, '50 litre dandik getir" şeklinde konuştukları anlaşıldı. Şüphelilerin, geçen yıl Antalya'daki tekne gezisi sırasında Rus turist rehberlerinin ölümleriyle sonuçlanan sahte içki zehirlenmesi olayı üzerine, alkol miktarını düşürdükleri belirlendi. Şüphelilerin ürettikleri sahte içkinin ölümlere yol açmaması için, 60 litre etil alkole 120 litre su kattıkları tespit edildi. Takipteki şüphelilere yönelik ilk olarak, Büyükçekmece, Bağcılar, Beyoğlu, Beşiktaş ve Kocaeli'nde 6 Şubat 2012 tarihinde başlayan 6 ayrı ara operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 5 kişi yakalanarak gözaltına alınırken 440 adet sahte votka, 200 adet sahte viski, 838 adet sahte bandrol, 100 karton kaçak sigara ele geçirildi. O zaman adli makamlara sevk edilen 5 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İKİNCİ OPERASYON

28 Şubat 2012 tarihinde 4 ayrı adrese yönelik olarak düzenlenen ikinci operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, şebeke lideri Ercan K.?nın da aralarında bulunduğu 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adres ve depolarında yapılan aramalarda, 10 bin 933 adet doluma hazır boş plastik içki şişesi, 888 adet boş plastik bidon, yüzlerce boş içki şişeleri, 15 adet 30 litrelik alkol, viski, votka ve şarap dolu bidon, 500 ve 200 litrelik tank depoları, çok miktarda asit, alkol üretiminde kullanılan cihaz ve malzemeler ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada, aralarında ünlülerin de sahne aldığı lüks gece kulübü ve mekan sahiplerinin bilerek sahte içki satın aldıkları belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen 8 kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahte İçkide Bir Şok Gelişme Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement