Adana İl Müftülüğü, cuma hutbesinde kendilerini polis olarak tanıtıp telefonla aradıkları kişilerin altın ve paralarını dolandıran şahıslara karşı cemaati uyardı.
Türkiye genelinde 2005 yılından sonra MSN'den kontör isteme yöntemiyle başlayan dolandırıcılık daha sonra özellikle yaşlı vatandaşları telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtarak, "Kimlik bilgileriniz, PKK'nın eline geçmiş, örgüte para aktarılıyor, kuyumcu soyuldu olay yerinde kimliğiniz çıktı" diyerek kurbanlarından korkutup para ve altın almaya başladılar. Ayrıca dolandırıcılar çeşitli isimlerde yapılan operasyonları kullanarak bir üst düzey komutanı bile dolandırdı. Sahte polisler Canan Karatay gibi ünlü isimleri de dolandırdı. Polis ise dolandırıcılara karşı teknik ve fiziki takiple önlem alarak defalarca operasyon yaptı, polisiye önlemin yanı sıra vatandaşların cep telefonunu SMS göndererek polisin para istemeyeceğini defalarca belirtti. Ancak bütün bu çalışmalara rağmen vatandaşlar yine sahte polisler tarafından dolandırılmaya devam etti. Bu nedenle Emniyet Genel Müdürlüğü bütün illere bir genelge göndererek müftülüklerle işbirliğine geçip vatandaşların en çok camiye geldiği cuma günü cemaatin bilgilendirilmesini istedi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri valilik oluru ile Adana İl Müftülüğü görevlileri ile görüştü. Yapılan görüşme sonrasında yankesicilik ve dolandırıcılık polisi yazdığı metni Adana genelindeki 1348 camideki imama dağıttı.
İmamlar bugün hutbede, vatandaşları şöyle uyardı:
"Son günlerde vatandaşları telefonla arayarak kendisini polis, savcı ve asker olarak tanıtan şahıslar var. Bunlar vatandaşlardan altın ve para almak suretiyle dolandırıcılık yapıyor. Kesinlikle bir kamu görevlisi vatandaştan para ya da altın istemez. Size böyle bir telefon gelirse hemen 155'i arayın kimseye altın ya da para vermeyin. Allah bu tür şerden hepimizi uzak tutsun. Bu dolandırıcılara karşı uyanık olalım."
Cuma namazını kılan cemaat imamın hutbedeki uyarısının olumlu olduğunu söyledi.
Vatandaşlardan biri ise kayın babasının da dolandırıldığını, çoğu kişinin bu dolandırıcılıktan haberi olmadığını bu nedenle bilgilendirmenin iyi olduğunu söyledi. Camiden çıkanlardan biri de, düğünde bile bu kadar vatandaşın bir arada bulunamayacağını imamların her hafta bu tür konularda vatandaşları bilgilendirmesi gerektiğini söyledi.
Bu arada polis cami girişlerine dolandırıcılığa karşı uyarı broşürlerini yapıştırdı. - ADANA
Son Dakika › Güncel › Sahte Polis Hutbesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?