Samsun Oto Show Fuarı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Samsun Oto Show Fuarı'na Doğru

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde 18 Kasım'da başlayacak fuarda binek ve ticari araçların yanı sıra otomobil aksesuar firmaları da yer alacak. Fuarda, BMW'nin ilk hibrit arabası da sergilenecek.

12.11.2014 16:28  Güncelleme: 16:52

Samsun Oto Show Fuarı, 18 Kasım'da TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak.TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, otelde düzenlediği basın toplantısında, Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nin işletmesini üstlendiklerini söyledi.Fuar merkezinin hizmete gireceği 18 Kasım'da fuarın da açılışını yapacaklarını duyuran Ersözlü, 23 Kasım akşamına kadar bölge sakinlerini organizasyonda buluşturacaklarını söyledi.

Karadeniz ve yabancı ülkelerden 100 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerine dikkati çeken Ersözlü, şöyle konuştu: "Ülkemizin en önemli üretici ve ithalatçı markaları fuarda yerini aldı. Şovlar, müzikler olacak. Çocuklar için etkinlik alanları var. Bayan ziyaretçilerimizi düşündüğümüz etkinlik alanları var. Bu, yılın tek fuarı. Buraya gelecek markalar önemli modellerini bu fuara sakladı. Ziyaretçilerin bunu kaçırmamasını diliyorum. Fuara özgü kampanyalar var. Bankaların stantları var. Arabayı beğenenin öbür tarafta kredisini alarak satışların yapılabileceği bir ortam yarattık. Bazı firmalarımızın ilk kez Karadeniz'de sergileyeceği modelleri olacak. Firmaların üst düzey yöneticileri de fuarda olacak."Fuara 12 binek otomobil markasının yanı sıra, ticari araç üreten 2 marka ile otomobil aksesuar firmalarının yer alacağı bilgisini veren Ersözlü, "Karadeniz'den dünyaya bu fuar merkezinden açılacağız. Sadece Samsun değil, Giresun'un, Rize'nin, Karabük'ün, Kastamonu'nun, Trabzon'un, tüm bölgenin imalatını buradan dünyaya pazarlayacağız" ifadesini kullandı.

"BMW, ilk hibrit arabasını burada sergileyecek"

Samsun Valisi İbrahim Şahin de fuarcılığın dünyada her geçen gün hız kazandığını dile getirdi.Geçen yıl dünyada en çok fuar düzenleyen ülkenin Fransa olduğuna değinen Şahin, "İkinci sırada da Türkiye var. Almanlar çok önem veriyor fuara. Onların yaptığı fuarcılık daha nitelikli, uluslararası fuarlar. İnanıyorum, TÜYAP burada yaptığı fuarcılığı bu anlamda geliştirir çünkü Samsun halkı da Samsun'un coğrafi yapısı da buna müsait. Dünyada otomotiv sektörü büyüyor ama aynı büyümeyi Türkiye belki gösteremiyor. Umarım, Türkiye bu büyümeyi yakalar. Dünya yavaş yavaş hibrit arabalara doğru gidiyor. Bu fuarda BMW de ilk hibrit arabasını burada sergileyecek. Onun için fuar çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Samsun Oto Show Fuarı\'na Doğru
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun Oto Show Fuarı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement