Sanatçı ve Aydınlar Gülyazı Köyüne Hareket Etti - Son Dakika
Güncel

Sanatçı ve Aydınlar Gülyazı Köyüne Hareket Etti

Sanatçı ve Aydınlar Gülyazı Köyüne Hareket Etti

İstanbul'dan gelen bir grup sanatçı ve aydın, Diyarbakır'dan 35 sivilin hayatını kaybettiği Gülyazı köyüne hareket etti.28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri kırsalında 35 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından bugün bir grup sanatçı ve aydın Diyarbakır'da bir araya gelerek bölgeye hareket etti.

05.01.2012 12:07

İstanbul'dan gelen bir grup sanatçı ve aydın, Diyarbakır'dan 35 sivilin hayatını kaybettiği Gülyazı köyüne hareket etti.

28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri kırsalında 35 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından bugün bir grup sanatçı ve aydın Diyarbakır'da bir araya gelerek bölgeye hareket etti. Bölgeye hareket etmeden önce açıklamada bulunan aktivist Cengiz Algan, "Vicdanımız sızlıyor. Yoksa İstanbul'dan buraya hayatında adını bile duymayacağımız köylerde ne işimiz olabilirdi, ama vicdanımız sızlıyor o yüzden geldik. Gelmeye de devam edeceğiz dönüşte İstanbul'da

izlenimlerimizi paylaşacağız. Öncelikle kayıpların mezarlarını ziyaret edeceğiz. Ailelerini ziyaret edeceğiz taziyede bulunacağız. Bir gün sonra da İstanbul'da gözlemlerimizi izlenimlerimizi bütün Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç da son dönemin en büyük faciasının yaşandığını belirterek, olayın sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündeminde olan bir konu olduğunu belirtti. Tunç şöyle devam etti:

"Bu ülkenin sanatçıları olarak düşün insanlar olarak yakınlarını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulunmak gibi bir amacımız var. Bugün bunu gerçekleştirmiş olacağız. Ama en önemlisi de biz aydınlar sanatçılar olarak orda ne olup bittiğini birde kendi gözlerimizle görmek istiyoruz ve bu tanıklığımızı İstanbul'a döndükten sonra Türkiye kamuoyu ile paylaşmış olacağız."

Sanatçı ve aydın grubunun içinde, Aynur Doğan, Aysun Doğan, Bircan Yorulmaz, Cengiz Algan, Ferhat Tunç, Funda Tosun, Halit Elçi, İlkay Akkaya, Julide Kural, Levent Tüzel, Lora Baytar, Medet Boztaş, Mehmet Saltoğlu, Meryem Koray, Necmiye Alpay, Nuray Sancar, Nuri Cemal, Rıdvan Turan, Ruhi Karadağ, Samut Kara, Saruhan Oluç, Sebahat Tuncel, Sema Solaklı, Taner Koçak, Uygar Gültekin, Yalçın Yusufoğlu, Yaman Yıldız, Yasemin Göksu, Züleyha Gülüm ve Cengiz Algan bulunuyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sanatçı ve Aydınlar Gülyazı Köyüne Hareket Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement