Sarıgül: CHP Dedikodu Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Sarıgül: CHP Dedikodu Yapıyor

Sarıgül: CHP Dedikodu Yapıyor

Gürsel Tekin'in, Başbakan ve Kadir Topbaş'ı eleştirmemekle suçladığı Mustafa Sarıgül, "Ben dedikodu değil, proje konuşacağım." dedi.

09.10.2013 08:03  Güncelleme: 08:13

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Gezi ruhu arkamda" diyerek kendisini Gezi olaylarına destek vermemekle eleştiren ve İstanbul Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e yanıt verdi. Milliyet'ten Aslı Aydıntaşbaş'a açıklamalarda bulunan Sarıgül, Başbakan ve Kadir Topbaş'ı eleştirmediği iddiasıyla ilgili ise "Çıkıp birilerine 'hırsız', 'diktatör', 'üçkağıtçı' diyebilirsin ama sonunda da 15 oy alırsın. Ben dedikodu değil proje konuşacağım." dedi.

"GEZİ'DE BEN DE GAZ YEDİM"

Bir gün önce Tekin, "Gezi'de pozisyon almayan birinin CHP tabanını ne kadar temsil edeceği" ifadesini kullanmıştı. Sarıgül "Gezi olduğu ilk gün oradaydım, ben de gaz yedim. O binaların yanlış olduğunu da açıkladım. O gece arkadaşlarla toplandık, olayları değerlendirdik. Ama biz siyaset yapıyoruz ve ben sorumluluk sahibiyim. İlkesel olarak kendi düzenlemediğimiz, başka STK'ların düzenlediği bir mitinge gidip yürümeyiz. Bu fırsatçılık olur, o gençlerin emeğine saygısızlık olurdu."

"GEZİ'DE KIZILAY GÖREVİ GÖRDÜK"

Sarıgül yine de Gezi'dekilere çeşitli biçimlerde destek olduğunu söylüyor: "Biz Gezi'de Kızılay görevi gördük. 58 doktorum hiç uyumadan görev yaptı; temizlik hizmetleri, ambulans sağladık. Ama bundan fazlası fırsatçılık olurdu."

"CHP DEDİKODU YAPIYOR, BEN PROJE KONUŞACAĞIM"

Tekin'in bir başka eleştirisi, Sarıgül'ün Başbakan Erdoğan ve Kadir Topbaş'ı yeterince eleştirmediği yolundaydı. Sarıgül'ün yanıtı ilginçti: "Kadir Topbaş'ı da, Başbakan'ı da en yoğun eleştiren benim. Ancak, nezaketi elden bırakmıyorum. Çıkıp birilerine 'hırsız', 'diktatör', 'üçkağıtçı' diyebilirsin ama sonunda da 15 oy alırsın. Ben dedikodu değil proje konuşacağım. Bülent Ecevit, Erdal İnönü üslubunda konuşan biriyim. Hakaret etmeyeceğim. Başbakan arkasında 50 olduğunu söylüyor; ben yüzde 100'ü kucaklamaya talibim."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sarıgül: CHP Dedikodu Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement