Sarıkamış şehitleri için bisikletle bin 476 kilometre katettiler - - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış şehitleri için bisikletle bin 476 kilometre katettiler -

Sarıkamış şehitlerini anmak için geçen hafta İstanbul'dan bisikletle yola çıkan Atilla Bisiklet Kulübü üyeleri, Kars'a ulaştı.

28.12.2013 20:27

Sarıkamış şehitlerini anmak için geçen hafta İstanbul'dan bisikletle yola çıkan Atilla Bisiklet Kulübü üyeleri, Kars'a ulaştı.

İstanbul Bostancı Vapur İskelesi'nden 22 Aralık'ta yola çıkan 14 kişilik bisikletli grup, uğradığı illerde vatan topraklarından alarak Kars'a gelene kadar toplam bin 476 kilometre yol aldı.

Bisikletli grup Kars'a gelmek için İstanbul, Bolu, Kastamonu, Samsun, Giresun, Artvin, Ardahan güzergahını kullandı.

Kulübün başkanı aynı zamanda takım kaptanı olan Atilla Atay, yaptığı açıklamada, Sarıkamış Bisiklet Turu'nu 3. kez düzenlediklerinin belirterek, tura 2009 yılında başladıklarını söyledi.

Çanakkale Şehitleri'ni anmaya binlerce kişinin gittiğini ve orada dua ettiğini dile getiren Atay, "2009 yılında düşündük Sarıkamış'a halktan pek giden yok. Sadece askeri bir tören yapılıyor. Biz de dedik ki 'İstanbul'dan Sarıkamış'a bisiklet turu düzenleyelim' ve farkındalık projesi olsun. Bir vesileyle diğer sivil toplum kuruluşlarını tetiklemiş oluruz diye düşündük" dedi.

İstanbul'dan Kars'a kadar 7 etapla geldiklerini ifade eden Atay, yolun tamamını bisikletle katettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kars'a eksi 17,5 derecede girdik. Normalde bisiklet aktivitesi soğuk havada olmaz, hatta bisiklet kampı da olmaz ama buradaki konu özel bir konu olduğu için çocuklar dayanabildiler. Psikolojik bir şey ve inançla alakalı bir şey. Ben takımımı bu tura katılmadan önce minimum bir ay önceden hazırlıyorum. Hava şartları ne olursa olsun, yerler buz olabilir, yağmur yağabilir, fırtına olabilir... Nitekim biz bu etapta bayağı bir zorlandık. Bolu'da da çok zorlanmıştık. Eksi 19,5'te Bolu'dan start aldık. Bu son iki etapta da yine aynı soğukları yaşadık."

Geceyi Kars'ta geçirip yarın Sarıkamış'a hareket edecek grup, getirdikleri toprakları şehitliğe dökecek.

Sarıkamış şehitleri için bisikletle bin 476 kilometre katettiler -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarıkamış şehitleri için bisikletle bin 476 kilometre katettiler - - Son Dakika


Advertisement