Sarıkamış Şehitleri İçin Pedal Çeviren Bisikletçiler Trabzon'a Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Şehitleri İçin Pedal Çeviren Bisikletçiler Trabzon'a Ulaştı

Sarıkamış Şehitleri İçin Pedal Çeviren Bisikletçiler Trabzon\'a Ulaştı

Sarıkamış Şehitleri'ni anmak için İstanbul Taksim'den Sarıkamış'a pedal çevirecek olan bisikletçiler Trabzon'a ulaştı.

30.12.2013 11:45

Sarıkamış Şehitleri'ni anmak için İstanbul Taksim'den Sarıkamış'a pedal çevirecek olan bisikletçiler Trabzon'a ulaştı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu İstanbul Bisiklet İl Temsilciliği'nce 5'incisi düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na 25 Aralık 2013 günü Taksim'den start veren 10 bisikletçi, Trabzon'a ulaştı. Kafile Başkanlığı'nı Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilcisi Tuna Akyüz'ün yaptığı 10 milli sporcudan oluşan kafilenin katıldığı Trabzon Valiliği önünde bir tören düzenlendi. Bugün saat 10.00'da düzenlenen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü vekili Birdal Öztürk, Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilcisi Tuna Akyüz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Tarihte çok acı olaylar yaşandı. Bu memleket kurtarmak kolay olmadı. İşten ve dıştan her zaman düşmanlarımız oldu. Tarihte yaşanan olaylara bugün baktığımız zaman iyi bir şekilde değerlendiremeyebiliriz. O günün şartlarında yaşanan olaylar değerlendirirsek her zaman daha sağlıklı bir sonuç elde ederiz" dedi.

Konuşmaların ardından Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İstanbul'dan getirilen ve Sarıkamış'a götürülen toprağa Trabzon toprağı da ekledi. Balkan Şampiyonları Milli Sporcular Yunus Emre Yılmaz ve Ahmet Örken ile yine Milli Sporcular olan Gazi Bilir, Erkan Emanet, Serdar Türkölmez, İlhan Kılıç, Fatih Keleş, Muhammet Atalay. M. Ali Özçelik ve Burak Boz, bisiklet turunun Trabzon- Artvin ayağı için Sarıkamış'a gitmek üzere bisikletleriyle yola çıktılar. İstanbul'dan yola çıkan bisikletçilerin bin 856 kilometre pedal çevirerek Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars'tan geçerek 5 Ocak 2014'de Sarıkamış'a ulaşacaklar. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış Şehitleri İçin Pedal Çeviren Bisikletçiler Trabzon'a Ulaştı - Son Dakika


Advertisement