Şarkıcı Hozan Kawa, Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Şarkıcı Hozan Kawa, Serbest Bırakıldı

Şarkıcı Hozan Kawa, Serbest Bırakıldı
17.03.2015 15:56  Güncelleme: 17:07

Nevruz kutlamalarına katılmak üzere Almanya'dan Türkiye'ye gelen ve hakkında yakalama kararı olduğu için gözaltına alınan Kürt şarkıcı Hozan Kawa, serbest bırakıldı.

Nevruz kutlamalarına katılmak üzere Almanya'dan Türkiye'ye gelen ve hakkında yakalama kararı olduğu için gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Kürt şarkıcı Hozan Kawa, serbest bırakıldı.

Atatürk Havalimanı'na dün akşam saatlerinde Köln'den gelen uçaktan indikten sonra gözaltına alınan Kawa, işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

YAKALAMA KARARI ZAMAN AŞIMINA UĞRADI

Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü ekiplerince kelepçeli olarak adliyeye getirilen Kawa, hakkındaki yakalama kararının zaman aşımına uğraması sebebiyle serbest bırakıldı.

"20 YILIMIZA MAL OLDU"

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Kawa, 20 yıl sonra ülkesine geri döndüğünü ifade ederek, "20 yıl önce buradan uzaklara gittiğimizde, aynı şeyleri söylüyorduk. Dolayısıyla 20 yılımıza mal oldu, bedel ödedik. 20 yıl sonra karşılıklı atılan adımlarla çözüm sürecinin denkleminde bizler de sanatçı görevimizi yerine getirmek ve bu doğrultuda ilk adımımızı halkla bütünleştirmek adına, nevruzlara katılmak istedik. Ayın 18'inde Cizre'de, 21'inde Diyarbakır'da, 22'sinde İstanbul'da halkımızla nevruzu kutlayacağız. Umut ediyoruz ki 2015 nevruzu umuda, barışa, kardeşliğe ve özgürlüğe vesile olur" diye konuştu.

2006'DA HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

1995 yılında yurt dışına çıkan Kawa hakkında, 2006 yılında Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla "yakalama kararı" çıkarıldığı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şarkıcı Hozan Kawa, Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Çözüm Çözüm :
    Düşünsenize bir gecede bütün kürtler ülkeyi terk ediyorlar. Düşünmeyin laan valla hepiniz açlıktan geberirsiniz!! 41 8 Yanıtla
  • zaman yolcusu zaman yolcusu:
    kürt türk kardeştir lafına nedense hiç inanmıyorum... hiç gerçekçi değilsiniz... 16 31 Yanıtla
  • A A:
    Ben onu bunu bilmem bdp barajı aşamayacak. 5 34 Yanıtla
  • Antepli Antepli:
    Mhpli çakal lar sana kurban olsunlar kawa 27 11 Yanıtla
  • cizre botan cizre botan:
    Herşeyi kurtlerden oğrendiniz.kurtler zulum zincirini kiriyor artik. 21 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement