Savucu: "Bayrağı Yukarıları Taşıma Gayretinde Olacağız" - Son Dakika
Güncel

Savucu: "Bayrağı Yukarıları Taşıma Gayretinde Olacağız"

Savucu: "Bayrağı Yukarıları Taşıma Gayretinde Olacağız"

Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürlüğüne Yard. Doç.Dr Yüksel Savucu Atandı

08.07.2011 15:22

Yard.Doç.Dr Bilal Çoban'dan boşalan ve bir süredir atama yapılmayan Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürlüğüne Yard.Doç.Dr Yüksel Savucu Atandı.

1968 yılında Elazığ'da doğan Savucu, Lisans eğitimini 1996 yılında ODTÜ'de tamamladı. Bir süre Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Savucu, Yüksek Lisansını 2002 yılında Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalında yaptı. 2005 yılında Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalında yapan Savucu, özellikle Spor, Sporcu Sağlığı, Fiziksel Uygunluk, Engelliler ve Spor alanlarında uzmanlık sahibi.

Klasman basketbol hakemliği, 2.basketbol liginde antrenörlük ve çeşitli liglerde basketbolda oynayan Savucu, bir süre basketbol il hakem komite başkanlığında da bulundu.

Akademik çalışmaları kapsamında bir süre Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Yard.Doç.Dr Savucu, evli ve iki çocuk sahibi.

Yeni görevine geçtiğimiz hafta atanan ve yaz tatili olmasına karşın görevinin başında olan Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yard.Doç.Dr Yüksel Savucu, yüksek okula özel yetenek ile yapılan öğrenci seçme sınavının sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Hiçbir gencin en ufak hakkının yenilmemesi, herhangi bir dedikoduya mahal verilmemesi ve şeffaf bir sınav olması için ellerinden gelen tüm çaba ve gayreti gösterdiklerini belirten Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yard.Doç.Dr Yüksel Savucu, önümüzdeki günlerde de sınav sistemini içeren bir basın toplantısı gerçekleştireceklerini ve sınav sistemini basın mensuplarına uygulamalı anlatacaklarını kaydetti. Bu konuda Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl'ünde yakın bir görüş alış verişinde bulunduklarını ifade eden Savucu, "Sayın Rektörümüzde şeffaf bir sınav olması için sürekli olarak bizlerden bilgiler alıyor ve çeşitli direktiflerde bulunuyor" dedi.

Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda daha önce görev yapan çok değerli isimlerin olduğuna da vurgu yapan Savucu, bu bir bayrak yarışı ve hepimizin ortak amacı Fırat Üniversitesini ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulumuzu çağdaş eğitim kurumları arasında ülkede ilk sıralara taşımak. Bizden önce görev yapan Yard. Doç. Dr Bilal Çoban hocamızda yüksek okulumuza çok büyük hizmetlerde bulunmuş birisi. Onun tecrübelerinden ve bilgi birikiminden zaman zaman yararlanmaya devam edeceğiz. Ben hizmetlerinden dolayı buradan Sayın Çoban'a da teşekkür ediyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Savucu: 'Bayrağı Yukarıları Taşıma Gayretinde Olacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement