SDÜ Rektörü İbicioğlu'ndan 'Paralel Yapı' Çıkışı - Son Dakika
Güncel

SDÜ Rektörü İbicioğlu'ndan 'Paralel Yapı' Çıkışı

SDÜ Rektörü İbicioğlu\'ndan \'Paralel Yapı\' Çıkışı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, yasal olmayan her türlü oluşumun karşısında duracaklarını söyledi.

09.09.2014 16:06  Güncelleme: 11:19

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, yasal olmayan her türlü oluşumun karşısında duracaklarını söyledi. Rektör İbicioğlu, "Ne paralel, ne dikey yapılanmaya müsaade ederiz" dedi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversitedeki bazı merkez müdürleri, daire başkanları ve son olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer'in görevden alınmasıyla gündeme gelen 'Üniversitede paralel yapı mücadelesi yapılıyor' iddialarına yanıt verdi. Yasalar kapsamında hareket eden bir üniversite olduklarını belirten Rektör İbicioğlu, "Üniversitede normal örgüt yapılanmasının, resmi kurumsal yapılanmanın dışında hiç bir yapılanmaya izin vermeyiz. Ne paralel yapılanmaya ne dikey yapılanmaya ne başka bir yapılanmaya müsaade ederiz" dedi. Rektör İbicioğlu şöyle devam etti:

"Böyle bir şeyin Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumları içerisinde olmasını hayal bile edemiyorum. Böyle bir durum olduğunda mesele devlet meselesi olarak algılanmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir kurumu olarak üniversitelerde de yasal olmayan her türlü oluşum, karşılarında bizleri bulur. Hiçbir durumda müsamaha göstermeyiz."

FARKLI YORUMLAMAMAK GEREK

Üniversitedeki görev değişikliklerinin sadece bu yöne çekilmemesi gerektiğini de kaydeden Rektör İbicioğlu, "Zaman zaman arkadaşlarımız arasında yorulanlar olabiliyor. Bu sonuçta bir bayrak yarışı. Farklı yorumlamamak gerek" dedi. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SDÜ Rektörü İbicioğlu'ndan 'Paralel Yapı' Çıkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement