Şehit Denizciler Gelibolu'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şehit Denizciler Gelibolu'da Anıldı

Şehit Denizciler Gelibolu\'da Anıldı

Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde 59 yıl önce İsveç bandralı 'Naboland' adlı İsveç şilebiyle çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı ile Refah Gemisi ve Atılay denizaltısı facialarında şehit düşen denizcilerimiz, Gelibolu İlçesi'nde törenle...

04.04.2012 18:28

Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde 59 yıl önce İsveç bandralı 'Naboland' adlı İsveç şilebiyle çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı ile Refah Gemisi ve Atılay denizaltısı facialarında şehit düşen denizcilerimiz, Gelibolu İlçesi'nde törenle anıldı.

Gelibolu Fener Mevkii'ndeki Şehit Denizaltıcılar Anıtı'nda düzenlenen törene Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu Belediye Başkan Vekili CHP'li Mustafa Çoban, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Denizaltı Sevenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Ertürk, Denizaltı Sevenler Derneği Gelibolu Şube Başkanı Kemal Dalgıç ve Dumlupınar Denizaltısı faciasından sağ kurtulan 92 yaşındaki gazi Hüseyin İnkaya ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Türk milletinin, tarih boyunca hep hür yaşadığını, esaret altında olmaktansa ölmeyi yeğlediğini ifade etti. Tuğamiral Doğan, "Türk milletini diğer milletlerden ayıran, farklı ve daha güçlü kılan en önemli özelliği, atalarından kendisine miras kalan, bağımsızlık ve istiklale yönelik bu tercihidir. 1941 tarihinde Refah gemisinde verdiğimiz 167 denizaltıcı şehit, 1942 yılında Atılay denizaltısında verdiğimiz 39 şehit, 1953 yılında hayatlarını Dumlupınar denizaltısında görevleri başında feda etmiş 81 denizaltıcı şehidimizi şükranla anıyoruz" dedi.

Daha sonra, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Denialtı Sevenler Derneği Genel Başkanı Mehmet Ertürk, ve Dumlupınar denizaltısı faciasından sağ kurtulan 92 yaşındaki Hüseyin İnkaya şehit denizaltıcılar anısına denize çelenk bıraktı.

Törenin ardından duygularını dile getiren İnkaya, "Bu acıyı durduramıyorum. Devamlı gözümün önüne geliyor. Aklıma geldikçe uyuyamıyorum. Allah'tan şehitlerimize rahmet diliyorum. Nur içinde yatsınlar" dedi. - Çanakkale/ Gelibolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Denizciler Gelibolu'da Anıldı - Son Dakika


Advertisement