Şehit Er, Zazaca Ağıtlar ile Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Er, Zazaca Ağıtlar ile Toprağa Verildi

Hakkari'nin Çukurcu ilçesinde düzenlenen saldırıda şehit olan er Yaşar Karadağ, zazaca ağıtlar ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

07.08.2012 20:18  Güncelleme: 14:16

Hakkari'nin Çukurcu ilçesinde düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Yaşar Karadağ, Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Kuyu köyünde zazaca ağıtlar ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK terör örgütü mensuplarının düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Jandarma Er Yaşar Karaduman'ın naaşı bugün Ankara'dan memleketi Diyarbakır'a getirildi. 10 çocuklu Karadağ ailesinin ortanca çocuğu olan 21 yaşındaki şehit asker Yaşar Karadağ'ın için Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Kuyu köyünde düzenlenen cenaze namazına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Hamza Süleymanoğlu, Mine Lök Beyaz, Galip Ensarioğlu, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Alaaddin Örsan, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, şehidin ailesi ve yakınları katıldı. Şehit Yaşar'ın kardeşi Salih, Ramazan ve amcası Celal Karadağ sinir krizi geçirirken 12 yıllık geçici köy korucusu olduğu öğrenilen şehit babası Cuma Karadağ'ın ise tören boyuncu metanetini korudu.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit er Yaşar Karadağ'ın naaşı, tören mangası tarafından omuzlara alınarak ambulansa götürüldü. Cenaze daha sonra Kuyu köyü mezarlığında defnedildi. Şehit Karadağ'ın defnedilmesi sırasında askerler tarafından 3 el saygı atışı yapılırken, yakınları ise Zazaca ağıtlar yakarak feryat etti. - DİYARBAKIR

Şehit Er, Zazaca Ağıtlar ile Toprağa Verildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Er, Zazaca Ağıtlar ile Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement